Gent heeft een flinke drum & bass-traditie, die grotendeels in Kortrijk begon met de platenwinkel Fried Chicken.

Nederkouter 47, Gent

Ik heb lange tijd een platenwinkel in Kortrijk gehad,” vertelde Star Warz-oprichter One87 in 2000 aan Knack Focus, “maar op een bepaald moment kreeg ik het gevoel dat ik daar niet meer kon groeien. Antwerpen en Brussel voelden iets te groot aan, en dus ben ik met de winkel naar Gent verhuisd".

Die winkel heette Fried Chicken en je vond er in hoofdzaak hiphop en drum & bass. Op vinyl. Uiteraard. Het is mogelijk een kip-en-ei-discussie wie er het eerst was: Fried Chicken of de Gentse drum & bass-scene. Dus laten we het erop houden dat Fried Chicken even essentieel was voor de ontwikkeling van de Gentse drum & bass-scene als de Gentse drum & bass-scene voor het succes van Fried Chicken.

Het meest legendarische Drum & Bass feest dat België ooit gekend heeft? En nog steeds meer dan alive and kicking is? Star Warz! De man achter Fried Chicken (DJ 187) is ook de drijvende kracht achter het ijzersterke concept. Geen Star Warz zonder Fried Chicken dus!

DJ-set op Star Warz, een concept van de uitbater van plantenwinkel Fried Chicken
Platenwinkel Fried Chicken in de Nederkouter in Gent

Pod­cast De Nacht

De afgelopen vijftig jaar speelde Gent in de Champions League van het nachtleven. In de twaalfdelige podcastreeks "De Nacht" duikt Ben Van Alboom met ruim honderd professionele uitgaanders in de rijke nightlifegeschiedenis van de stad.

Beluister de podcast via Spotify