Jazz leeft in Gent. De stad ontvangt jaarlijks de top van de jazz scène op de zomerfestivals Gent Jazz en het Jazz in ’t Park. In de gezellige clubs en cafés beleef je het hele jaar door intieme optredens of experimentele performances. Internationale artiesten en opkomend lokaal talent krijgen hier hun kans.

Muziekstad Gent doet zijn titel ‘Creative City of Music’ alle eer aan. Concerten van welk genre ook, brengen keer op keer een groot publiek op de been. Jonge muzikanten vinden hier hun voedingsbodem. Muziekfanaten komen nieuwe geluiden ontdekken in het Gentse nachtleven. 
Liefhebbers van jazz vinden in Gent beslist hun gading. Muziekcentrum De Bijloke programmeert elk seizoen meer dan 100 concerten met klassieke, hedendaagse en jazz muziek. 

Live optredens in gemoedelijke setting

In de tuinen van De Bijloke vindt elk jaar het prestigieuze Gent Jazz Festival plaats. Nationaal en internationaal bekende artiesten vullen er het programma. Het festival is lid van het International Jazz Festival Organisation. Om de zomer in stijl af te sluiten staat in augustus Jazz in ’t Park op het programma. Dit gratis festival laat een breed publiek kennismaken met hedendaagse Belgische jazz.