Je hoeft momenteel niet in Gent te zijn om ervan te kunnen genieten. We blijven allen zoveel mogelijk thuis. Maar dankzij de culturele instellingen kunnen we jullie toch laten meegenieten van al het moois. Van virtuele rondleidingen tot livestreams en digitale archieven. De Gentse musea en attracties bedachten heel wat innovatieve manieren om collecties te verkennen. Zo kan je van de ervaring genieten vanuit jouw thuisomgeving.

Bekijk de unieke tentoonstelling 'Van Eyck. Een Optische Revolutie' online via een virtuele rondleiding of beluister de audiogids. Breng eveneens een virtueel bezoekje aan het Stadhuis van Gent: bekijk de historische zalen en leer meer over alle kunstwerken.

Digi-expo's STAM Gent

Ontsnap even met de digi-expo's van STAM Gent. Negen tentoonstelling die je digitaal kan bezoeken, waaronder 'Het verhaal van Gent', de vaste waarde in het STAM. Deze tentoonstelling vertelt de geschiedenis van Gent: van de eerste nederzettingen tot een moderne stad. Maar ook de 'Wereldtentoonstelling van Gent in 1913' en 'Gent, bezette stad' zijn een mustsee dankzij prachtige beelden. Deze en andere expo's kan je online bekijken als digi-expo's op de website van STAM Gent.

Thuis en toch uit! Livestreams om thuis te volgen.

Muziek, theatervoorstellingen, lezingen, workshops, enz. Nu jij niet naar hen kan komen, brengen zij het gewoon graag naar jou toe! Zo kan je ook vanuit je huiskamer genieten van een uitgebreid aanbod!

Bekijk via UiT in Gent een overzicht van alle livestreams.

  • Design Museum Gent organiseert een sneak peek van de tentoonstelling 'Kleureyck' a.d.h.v. videocalls met de ontwerpers (Beschikbaar in het NL, EN).
  • Huis van Alijn wordt voor eventjes (T)Huis van Alijn. Laat je inspireren en volg de lees-, kijk- en doe-tips  (Enkel beschikbaar in het NL). Daarnaast is er ook een virtuele rondleiding van de expo 'Mijn Legerdienst'. Je ontdekt er het verhaal van de Belgische miliciens. Per thema vertelt gids Naomi meer over enkele objecten uit de tentoonstelling, kan je getuigenissen van ex-miliciens bekijken en de online collectie raadplegen. (NL)
  • Bezoek het Museum Dr. Guislain dankzij deze virtuele toer en maak kennis met hun uitgebreid collectie. (NL, EN, FR).
  • Ontdek het gedigitaliseerde kunstaanbod van Zebrastraat dankzij hun Zebra Art App (NL).
  • Het S.MA.K. pakt uit met een imaginair museum, leuke activiteiten voor kinderen die ze thuis kunnen doen tot een leuke selectie van Uit de Collectie (NL).