Nog geen bezoekje aan Gent gepland? Geen probleem, dankzij de culturele instellingen kan je toch meegenieten van al het moois. Van virtuele rondleidingen tot digitale archieven. De Gentse musea en attracties bedachten heel wat innovatieve manieren om collecties te verkennen. Zo kan je van de ervaring genieten vanuit jouw thuisomgeving.

Bekijk de unieke tentoonstelling 'Van Eyck. Een Optische Revolutie' online via een virtuele rondleiding of beluister de audiogids. Breng ook een virtueel bezoekje aan het Stadhuis van Gent: bekijk de historische zalen en leer meer over alle kunstwerken.

Luk­as - Art in Flan­ders

Kan jij niet wachten om de goddelijke gloed in Gent te aanschouwen? Bekijk het Lam Gods-meesterwerk gewoon online in detail. Zoom eens in op de vrucht in de devote handen van Eva in het rechter bovenpaneel. Nee, geen Bijbelse appel, maar een ondertussen bijzonder zeldzame citrusvrucht. Of ontdek de Gentse torens in de achtergrond van de skyline van het hoofdpaneel. Zoomen maar!

Hier kun je het kunstwerk van dichtbij bekijken en inzoomen op alle details.

Digi-expo's STAM

Met de digi-expo's van het STAM kan je negen tentoonstelling digitaal bezoeken, waaronder 'Het verhaal van Gent', de vaste waarde in het STAM. Deze tentoonstelling vertelt de geschiedenis van Gent: van de eerste nederzettingen tot een moderne stad. Maar ook de 'Wereldtentoonstelling van Gent in 1913' en 'Gent, bezette stad' zijn een mustsee dankzij prachtige beelden. Deze en andere expo's kan je online bekijken als digi-expo's op de website van het STAM.

Thuis en toch uit!

Muziek, theatervoorstellingen, lezingen, workshops, enz., je kan ook vanuit je huiskamer genieten van een uitgebreid aanbod!

  • Huis van Alijn: Laat je inspireren en volg de lees-, kijk- en doe-tips  (Enkel beschikbaar in het NL). Daarnaast is er ook een virtuele rondleiding door de expo 'Mijn Legerdienst'. Je ontdekt er het verhaal van de Belgische miliciens. Per thema vertelt gids Naomi meer over enkele objecten uit de tentoonstelling, kan je getuigenissen van ex-miliciens bekijken en de online collectie raadplegen (NL).
  • Ontdek het gedigitaliseerde kunstaanbod van Zebrastraat dankzij hun Zebra Art App (NL).
  • Het S.MA.K. pakt uit met een imaginair museum, leuke activiteiten voor kinderen die ze thuis kunnen doen tot een leuke selectie van Uit de Collectie (NL).
  • Je kan ook een virtueel bezoek brengen aan De wereld van Kina: het Huis.