De wereld van Kina is de oudste heemtuin van Vlaanderen. Je loopt er vleesetende planten en harige vogelspinnen tegen het lijf. En als je dàt overleeft, kun je zelf nog imker worden. Voor de allerkleinsten is er een zintuigentuin, de Tinkeltuin, waar elfjes gids spelen. In het museumgebouw leer je in interactieve en kindvriendelijke tentoonstellingen meer over planten, spinnen, paddenstoelen en honingbijen.

Spinnen, planten en insecten

Het museum heeft een heuse spinnencollectie. Hier zie je gepreserveerde soorten Belgische spinnen die de bekende spinnenkenner professor J. Hublé verzamelde én levende vogelspinnen.

De collectie planten is heel verscheiden. Hier vind je niet alleen “levende” exemplaren maar ook een verzameling gedroogde planten.

De wereld van Kina: de Tuin heeft drie bijenkolonies. Daar leer je alles over het houden van bijen en waarom ze zo belangrijk zijn. Daarnaast kun je in het museum ook wandelende takken en bladeren en een reuzekakkerlak bewonderen.

Niets voor doetjes, maar zeker de moeite waard!

Tip

Neem ook een kijkje in De wereld van Kina: het Huis. Deze museumlocatie ligt niet op wandelafstand van de Tuin, maar is vanaf de Tolhuislaan bereikbaar met bus 5 (Sint-Pietersplein).

Museumshop

In de museumshop van De Wereld van Kina: de Tuin vindt je naast eigen museumpublicaties ook speelgoed, knuffels, loepjes, gadgets, mineralen, schelpen en fossielen. De shop is vrij toegankelijk.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen