Deze charmante buurt, aan de linkeroever van de Leie, ademt een artistieke sfeer. Liefhebbers van curiosa, kunst en antiek komen hier beslist aan hun trekken. Net als in Parijs is deze buurt rond Ajuinlei, Jan Breydelstraat, Burgstraat en Onderbergen, de thuishaven van kunstscholen, galeries en de zondagse boekenmarkt.

Steek vanaf de Veldstraat de Leie over en ontdek de verborgen rust in Onderbergen. Kuier even langsheen de mooie strakke gevels. En het is een ontdekkingstocht. De gevels herbergen er veel meer verrassingen dan een blik doorheen de straat laat vermoeden.

Onderbergen is een straat die je even wegvoert van de winkeldrukte van de Veldstraat. Je vindt er trendy shops met originele concepten, gezellige terrasjes in de luwte en je kan er lunchen tussen de herenhuizen. En of je nu op zoek bent naar een hippe damesschoen, een boetiek, een verfijnd restaurant of een lunchbar, in Onderbergen ligt het allemaal op een steenworp van elkaar.

Een buurt voor fijnproevers

Kuier doorheen de vele zijstraatjes van linkeroever - zoals de Jan Breydelstraat – en ontdek hippe koffiebars, speciaalzaken en culinaire hoogstandjes. De smaakpapillen worden verwend in Onderbergen. Eén van de highlights van de straat is Domestica. Echt iets voor wie oog heeft voor culinair detail! Of kies voor biologisch, seizoensgebonden genieten in het Lepelblad. Net om de hoek in de Jakobijnenstraat heb je Balls & Glory, met tal van gerechten rond artisanale gehaktballen. En bij Alice, vlakbij de Sint-Michielskerk kan je terecht voor een snelle lunch. Maar loop misschien gewoon eens door de straat. Kijk links en rechts en maak je keuze uit het enorm uitgebreide aanbod!

Lightning Bird Tree

We wijzen je graag ook een schitterend pareltje van lichtkunst. Kunstliefhebbers en romantische zielen, steek na zonsondergang even het brugje van de Jakobijnenstraat over. Deze blauwe knipoog naar het verhaal L’Oiseau Blue van Gentse Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck is een ware streling. Pas op, het kunstwerk is enkel zichtbaar tot middernacht. Dus hou de klok in het oog!

Shops