Wandelaars beleven meer! Wie met de trein naar Gent komt, stapt met gemak het centrum in en dompelt zich zo meteen in het stadsleven onder. Er zijn een paar fijne wandelroutes tussen het centrum en station Gent-Sint-Pieters, dus kiezen en vertrekken maar.

Welke route kies jij?

Gas-route: de snelste (volle rode lijn)
Ben jij van het type ‘snel en ongedurig’? Dan wandel je best de snelste route van het centrum naar het station (of omgekeerd). Efficiënt en daarom niet minder aangenaam.

Relax-route: de rustigste (rode lijn met vierkantjes)
Voor jou mag het ietske meer zijn: een handige en vlotte route, jazeker, maar liefst ook eentje waarop je tot rust komt. Deze route loopt langs het water en over rustigere wandelpaden.

Fomo-route: de prikkelendste (rode lijn met rechthoekjes)
Jij bent een meerwaardezoeker, die ook tijdens een ‘functionele’ wandeling iets wil zien en beleven. Voilà, deze wandelroute voert langs de musea in het Kunstenkwartier en door de Gentse studentenbuurt.

Liever geen route op je smartphone volgen? Wie wil kan in het infokantoor van VisitGent of in het infopunt in Gent-Sint-Pieters ook een papieren stadsplannetje vragen. Bovendien is het tijdens het wandelen ook easy peasy om de weg te vinden: volg gewoon de groene wegwijzers.

Op wieltjes

Ben je niet zo’n wandelaar of valt stappen niet binnen jouw mogelijkheden? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer, een fiets of een taxi van of naar het station. Want dat naar Gent treinen de slimme keuze is, dat staat niet ter discussie!