Good to know

Zoon Ro (9 jaar) neemt vader Thang, DJ en organisator van grote evenementen, mee op sleeptouw door Gent. Een ideale wandeling om samen met kids te ontdekken. Aandacht voor beweging, plezier en lekker, kindvriendelijk eten.

DJ/creative director & zoontje Ro

Thang Tran Tung (1981) - kortweg Thang - is een klinkende DJ naam in Gent en papa van Ro (2011). From 1998 to eternity: Thang zette exact 20 jaar geleden zijn eerste stappen achter de mengtafels en is ondertussen niet meer weg te denken uit het Gentse nachtleven. Samen met Fredo speelde hij b2b in Club 69 en als regulars in de Culture Club. What’s more? Thang is ook mede host van verschillende feesten in de legendary Kompass Klub en één van de oprichters van ABSTRKT.

Walk a mile in our shoes

7 km -  9300 stappen 

Numero uno voor koffie: Clouds in my Coffee aan Gent-Dampoort. Ze hebben ook een mooi terras aan de achterkant! Wandel door de eclectische Dampoortstraat en enjoy the view van Portus Ganda. Vlakbij tref je ook het voor een plons in art deco vibes. Fun fact: Van Eyck is het oudste zwembad in België! Voor een après-swim volg je gewoon de Veerkaai en kom je meteen uit op de Oude Beestenmarkt, met tal van gezellige cafés en een -what’s in a name- beestenmarkt op zondagochtend.

Picknick halen we in de Lousbergmarkt, een overdekte versmarkt aan de Lousbergkaai. Eet je snacks op op een bankje aan het Rommelwaterpark, waar kids ook heerlijk kunnen ravotten of trek naar het nabijgelegen Astridpark. On we go via de Brabantdam -kleine pitstop bij de DJ school- tot aan stadsbibliotheek De Krook. Enkele minuten verderop vind je Rewind store, dé spot voor designer mode voor mannen. Een andere favo fashion spot, maar dan voor de littlest tastemakers: Mister Jones & Miss Katie.

Als vieruurtje obligatoire halt bij Gérard Cremerie of volledig losgaan like a kid in a, well, candy store Temmerman. Nog niet moe? Waag je dan ook samen aan een nieuw wateravontuur met Kajaks Korenlei! Fun times guaranteed! Afsluiten doen we met een afhaalmaaltijd van Lokaal 13, een gloednieuwe dark kitchen die ik mee heb opgericht. What’s on the menu? Springrolls, heerlijke kipgerechten & paella! Vamos

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen