SoGo is de grootste winkelbuurt in Gent met maar liefst 450 karaktervolle winkels! Hier vind je de vaste waarden. Stijlvolle boetieks, eigenzinnige restaurants en speciaalzaken die al generaties lang bestaan. Met een knipoog naar het trendy SoHo in New York, is deze Gentse buurt een aanrader voor wie houdt van mode en cultuur.

Vanaf de studentenbuurt of van het Zuid te voet naar het centrum? Dat doen we het liefst al winkelend natuurlijk! Langsheen de ellenlange ketting van modewinkels in de Sint-Pietersnieuwstraat, de Walpoortstraat en de Kortedagstraat. De chique merk- en schoenenwinkels, de streetwear shops en outlets zijn voor elke shopaholic op zich al een namiddagje waard. En dan ben je nog maar pas op weg!

Mode, mode en nog eens mode

Met hier en daar een uitzondering voor een koffiebar, een lunchtent of een café is het van aan de Vooruit tot op het einde van de Kortedagstraat modewinkel tegen modewinkel. Van de Vlaanderenstraat over de Brabantdam tot de Kouterdreef, vind je casual chic voor iedereen met de vele hedendaagse merkwinkels en strak ontworpen fashion stores. Hippe streetwear. Een coole outlet voor wie net dat tikkeltje meer voor dat tikkeltje minder wil. En wie milieubewust met spullen wil omgaan, vindt aan het kruispunt met de Lammerstraat ook een tweedehandskledingzaak!

Cultuur shoppen

Wie houdt van cultuur moet aan de hoek van de Lammerstraat met de Sint-Pietersnieuwstraat zijn. Daar vind je de Vooruit. Pik je wel eens een optreden mee? Bekijk dan zeker het programma van deze cultuurtempel! Het prachtige gebouw was in een nabij verleden de feestzaal van de Gentse arbeidersbeweging. Maar het opent inmiddels al jaren zijn deuren voor elke cultuurliefhebber. Vlakbij de Vooruit ligt ook de Minard, één van de oudste schouwburgen van de stad. En De Krook, de hypermoderne tempel waar cultuur, innovatie en kennis samenkomen.