Good to know

De aanvoerder van de Buffalo’s gaat voor een gevarieerde wandeling met aandacht voor mode, ontspanning en lekker eten. Vadis laat je alle leukste hoekjes van het Gentse speelveld zien!

Voetballer

Voetbalicoon en publiekslieveling Vadis Odjidja-Ofoe (1989) zei in 2018  ‘Antío’ tegen de Griekse voetbalploeg Olympiakos en keerde terug naar zijn eerste ploeg, KAA Gent.  Ondertussen is hij de  kapitein van KAA Gent en mocht eerder de Belgische nationale ploeg vervolledigen tijdens de Olympische Spelen (2008) en UEFA Euro (2012). Nieuwsgierig naar zijn Gentse top spots? See below!

Walk a mile in my shoes

5,3 km - 7000 stappen

Gent, where to start? Eén van mijn lievelingsplekken in de binnenstad is de Kalandeberg: koffie op ‘t terras van de Fleur de Lee, heaven!  Als je geluk hebt, speelt er een straatmuzikant terwijl je geniet van alle passage rondom jou.

Shoppen doe ik graag in dezelfde buurt, bij de COS of Galleria Laurenzo. Can’t resist, want ik kom er nooit met lege handen buiten. Voor iets zoets on the go, zoals een smoothie, kun je terecht bij Dolce Banana in de Veldstraat. In de Donkersteeg vind je hands down de beste iced coffee van Gent: bij de Mokabon! Thank me later.

Stop bij Beiruti voor de Libanese cuisine. Insider tip: geniet van je lunch op het terras aan de achterkant van het gebouw! Een andere obligatoire stop is het Design Museum: de permanente collectie is een must see, maar er is ook altijd een niet te missen expo aan de gang. Een beetje meer out of the box voor wie niet kan stilzitten: een workshop pottenbakken bij Claymates of een potje bowlen bij O’Leary’s aan Dok Noord.

Voor een topdiner valt de keuze altijd op tweesterrenrestaurant Vrijmoed, maar ook De Gekroonde Hoofden, Fou d’O en de Revue zijn top spots! Apero o’clock is bij de Gomez op de Oude Beestenmarkt. Of nog beter: huur een boot bij - you’ve guessed it - BOOOT langs de Coupure en houd je eigen aperitief op het water. Wie langer dan een dag in Gent is, kan overnachten in House of Edwards - een new technology hotel waar je alles digitaal doet (van reservatie tot check-in & check-out). Still got some time on your hands? Trek dan richting de Gentbrugse Meersen voor een wandeling in ‘t groen. Perfect detox day!

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen