Tijdens de Autovrije Zondag krijgen fietsers, wandelaars, skaters en kinderwagens vrij spel in de verkeersvrije Gentse binnenstad.

Gent Autovrij is een onderdeel van de Week van de Mobiliteit, een initiatief dat mensen beter op de hoogte brengt over duurzame mobiliteit. Overal in Vlaanderen organiseren steden autovrije momenten met tal van randactiviteiten.

Gent Autovrij

Bekijk hier het volledige programma

Hoe Gent bereiken?

De zone binnen de R40 wordt tussen 10u00 en 18u00 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Uitrijden wordt uitzonderlijk toegestaan langs de grote verkeersassen, mits aangepaste snelheid. 

Openbaar vervoer

Kom je met de trein? Tram 1 en 3 brengen je van station Gent-Sint-Pieters naar het Zuidpark en van station Gent Dampoort neem je bus 33, 70, 71, 76, 77 of 78 naar de festiviteitenzone. Ook alle andere bussen en trams volgen hun vertrouwde route.

Met de wagen

Parkeer je wagen op een P+R aan de rand van de stad en maak gebruik van het openbaar vervoer om de binnenstad te bereiken. Verblijf je in een hotel met parkeergelegenheid? Dan mag je de stad stapvoets binnenrijden via de grote verkeersassen, mits vertoning van je hotelreservatie. Ook mindervaliden krijgen toegang mits vertoning van hun kaart voor personen met een handicap.

Met de taxi

Taxi’s houden hun normale werking aan en mogen de zone stapvoets binnenrijden. 

Met de autocar

Maak gebruik van een parking of Kiss & Ride aan de rand van de autovrije zone: parking Dampoort, parking Yachtdreef of K&R Godshuizenlaan.

Autovrije zone

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.