Trakteer de Bourgondiër in jezelf op een dagje culinaire verwennerij/culinair genieten in hartje Gent. Tal van Gentse vooraanstaande chefs verwennen je er met heerlijke gerechten en lokale producenten laten je proeven van de authentieke producten waar de stad zo graag van ‘sneukelt’.

Gent is een gastronomisch paradijs met een waaier aan keukens en concepten: van oerdegelijke Vlaamse kost, over verfijnde Franse fine cuisine en verrassende wereldkeuken tot trendy wining & dining. Gent Smaakt wil deze diversiteit weerspiegelen en laat je genieten van het culinaire assortiment van gespecialiseerde standhouders.

Dompel je vijf dagen lang onder in de Gentse culinaire beleving op verschillende pleinen in het hart van de stad:  

  • Korenmarkt: Gentse wereldkeuken en streetfood
  • Klein Turkije: aandacht voor korte keten en lokale, duurzame producten
  • Goudenleeuwplein: lokale streetfood en de place-to-be voor de kleinste lekkerbekken onder de naam “Drakenpleintje”
  • Poeljemarkt: culinaire hotspot voor jonge chefs en ervaren restaurateurs
  • Stadshal: Chef’s Island, gastronomische signature dishes van een 10-tal Gentse chefs

Ook de kleinste onder ons weten wat te doen tijdens Gent Smaakt. Kinderen kunnen zich amuseren met "Gaston Dragon", de zoekplaten en spelborden, of deelnemen aan ons kinderrestaurant. Hier kunnen de jongste bezoekers ervaren hoe het is om een eigen restaurant te runnen. 

De toegang tot het evenement is gratis. Voor de gerechten en dranken betaal je rechtstreeks aan de standhouder met betaalkaart of Payconiq.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.