Trakteer de Bourgondiër in jezelf op een dagje culinaire verwennerij/culinair genieten in hartje Gent. Tal van Gentse vooraanstaande chefs verwennen je er met heerlijke gerechten en lokale producenten laten je proeven van de authentieke producten waar de stad zo graag van ‘sneukelt’.

Gent is een gastronomisch paradijs met een waaier aan keukens en concepten: van oerdegelijke Vlaamse kost, over verfijnde Franse fine cuisine en verrassende wereldkeuken tot trendy wining & dining. Gent Smaakt wil deze diversiteit weerspiegelen en laat je genieten van het culinaire assortiment van gespecialiseerde standhouders.

In de namiddag zijn workshops en infosessies geprogrammeerd.

De toegang tot het evenement is gratis. Voor de gerechten en dranken betaal je met de unieke munt van Gent Smaakt, de Gentse Stropkes. Die koop je op het evenement zelf.

Het volledige programma vind je op de website.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 
Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.