In 1979 werd Marc De Cock de derde voorzitter van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst, een organisatie die aan de oorsprong ligt van het huidige S.M.A.K. Samen met Karel Geirlandt en Dr. Roger Matthys kan hij een van de denkbeeldige architecten van het huidige museum genoemd worden.

Voor deze tentoonstelling dook het museum in de Collectie Matthys-Colle en S.M.A.K. en maakte een denkbeeldig portret van Marc De Cock aan de hand van kunstwerken uit deze collectie. Als een beeldend essay tonen de werken zijn persoon en engagement.

Met werk van Dirk Braeckman, Berlinde De Bruyckere, Thierry De Cordier, Raoul De Keyser, Joel Fischer, Michel François, Gilbert & George, Ann Veronica Janssens, Mike Kelley, Bernd Lohaus, Attila Richard Lukacs, Bruce Nauman, Michelangelo Pistoletto, Thomas Schütte, Walter Swennen, Luc Tuymans, Richard Tuttle, Jan Van Imschoot, Philip Van Isacker en Franz West.

Onli­ne tic­kets S.M.A.K.

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het S.M.A.K. kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.