Mirror Mirror, Mode & de Psyche, een dubbeltentoonstelling in het Museum Dr. Guislain in Gent en het MoMu ModeMuseum in Antwerpen, gaat na wat het verband is tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit.

Kledij en stijl zijn niet alleen van de hand van bekende ontwerpers. Soms ontstaan ze in isolatie, in een psychiatrisch ziekenhuis of in de beslotenheid van een huiskamer. Ze kunnen verlangens waarmaken, een boodschap verspreiden en in dialoog gaan met de modewereld.

Het Museum Dr. Guislain brengt creaties samen van kunstenaars die kleding en textiel gebruiken om zich een plaats in de wereld te geven. Hun werk wordt zelden getoond maar hoort zeker thuis op de catwalk van de straat. Je ziet er werk van o.a. Marcel Bascoulard, Jane Fradgley, Christopher Kane, Yumiko Kawai, Bas Kosters & Ayse Somuncu, Ezekiel Messou, Giovanni Batista Podestà, Kenneth Rasmussen, Melina Riccio, Joseph Schneller, Henry Speller, Pascal Tassini, A.F. Vandevorst, Giuseppe Versino, ROB Walbers, Nana Yamazaki....

De MOMU tentoonstelling stelt de persoonlijke beleving van het lichaam centraal en gaat een dialoog aan tussen kunstinstallaties en avant-garde mode. Thema’s van dit tentoonstellingsluik zijn bodydysmorphia, de betekenis en geschiedenis van menselijke replica’s zoals popjes en mannequinpoppen en de symbiose tussen kunst, mode en technologie in de vorm van cyborgs en avatars.

Onli­ne tic­kets Muse­um Dr. Guis­lain

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het Muse­um Dr. Guis­lain kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? 

Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets