Vertrekkend van een aantal Vlaamse en Nederlandse steden laat deze tentoonstelling zien hoe steden zich op de kaart zetten en de skyline in hun beeldvorming uitspelen als troef. Zowel vroeger als vandaag.

Deze tentoonstelling houdt de skylines van steden tegen het licht en kijkt voorbij de skylines zoals we ze kennen. Een skyline is een portret van een stad dat toont welke stad ze wil zijn. Er wordt bekeken hoe beeldvorming samengaat met herkenbaarheid en waarheidsgetrouwheid, vroeger en nu.

Vroeger domineerden kerk- en belforttorens, nu ook kantoor- en woontorens. De Burj Khalifa is de hoogste, het Belfort de vurigste, de Boekentoren de wijste.

Steden bouwen steeds hoger. Het moet niet alleen functioneel en architectonisch zijn, maar het is ook een kwestie van fascinatie en symboliek, van reiken naar de hemel en macht etaleren. 

Deze tento focust op Gent en Rotterdam, op hoogbouw in de Lage Landen. Ze zet een historische skyline, van het middeleeuwse Manhattan, naast een moderne, die van het Manhattan aan de Maas.

Doe De SkYline

Expo met doe-elementen voor kinderen en andere speelvogels. Voel, quiz, bouw, teken, fantaseer en bibber mee. Leef je in en Doe De Skyline!

Onli­ne tic­kets STAM

Liever geen wachtrijen aan de kassa? Zeker zijn dat je het STAM kan ontdekken wanneer jij daar zin in hebt? Boek dan vooraf je tickets en geniet met volle teugen van je bezoek!

Boek hier je tickets
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.