“Verboden boven de 18” is een reizend tentoonstellingsproject waarbij enkel kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar een vijftigtal litho’s (steendrukken) kunnen bekijken. Bekende actuele kunstenaars van over de hele wereld maakten voor deze tentoonstelling, die aan haar elfde editie toe is, litho’s (steendrukken). In de loop van de jaren werkten ook 16 Belgische kunstenaars mee aan dit project.

Een vijftigtal van hun werken wordt nu tentoongesteld voor kinderen tussen 5 en 18 jaar. Ze leren bovendien hoe steendruk in zijn werk gaat en kunnen bij het kunstwerk dat hen het meest prikkelt, uitleggen waarom dat zo is en welke titel zij het werk zouden geven.

Klaar voor een allereerste kunstaankoop? Jonge bezoekers krijgen de kans om aan een zachte prijs een kunstwerk aan te kopen. Bij hun aankoop worden ze begeleid door een museumwerker. De naam van de kunstenaar komen ze pas te weten als hun aankoop geleverd wordt. Op zondag 29 september mogen nieuwsgierige volwassenen tussen 17:00 en 18:00 uur ook een kijkje nemen in de tentoonstelling.