Parkeer je liever gratis? Aan de rand van de stad vind je P+R, of ‘Park + Ride’, parkings. Hier parkeer je gratis je wagen en spring je makkelijk de tram of bus op naar het centrum.

P+R Arsenaal Gentbrugge

Aan parking Arsenaal (Gentbrugge) zijn ruim 200 gratis parkeerplaatsen voorzien. Je vindt deze parking door vanuit Melle rechts af te slaan aan te verkeerslichten onder het viaduct van de E17. Je kunt er tram 2 nemen. Aan de tramhalte staat een ‘Accent’-automaat waar je een biljet kunt kopen. 

P+R Flanders Expo/The Loop

De parking van Flanders Expo/The Loop (snelweg E40, afrit 14) beschikt over meer dan 100 gratis parkeerplaatsen (gratis voor gebruikers van De Lijn). Vanaf de tramhalte Flanders Expo, waar verschillende biljetautomaten te vinden zijn, rijdt tram 1 via station Gent Sint-Pieters naar het stadscentrum. Deze tram rijdt elke 6 minuten op werkdagen. 

Adres

Hélène Dutrielaan
9051 Sint-Denijs Westrem
België

P+R Oostakker

Deze parking met 200 parkeerplaatsen kun je bereiken vanaf de R4, afrit 3 Oostakker. Volg daarna de N70 (Antwerpsesteenweg) richting Gent. De P+R bevindt zich ter hoogte van het koopcentrum aan de Oude Bareel (Carrefour). De buslijnen 17, 18, 76, 77 en 78 brengen je tot in het stadscentrum. 

P+R Watersportbaan

Langs de Zuiderlaan aan de Watersportbaan zijn 100 tot 150 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook extra fietsstallingen. De buslijnen 38 en 39 (opstappen aan halte Topsporthal Vlaanderen) brengen je naar het centrum, de buslijnen 41 en 43 rijden naar station Gent-Sint-Pieters. 

P+R Mariakerke

In de Driepikkelstraat in Mariakerke zijn aan sporthal Bourgoyen (aan de rand van het natuurreservaat) 150 tot 200 parkeerplaatsen beschikbaar, alsook extra fietsstallingen. Wil wil, kan een huurfiets van De Fietsambassade gebruiken. Via buslijn 3 (opstappen aan halte Jutestraat op de Brugsesteenweg) kom je in de stad. 

P+R Wondelgem

Langs de Botestraat in Wondelgem zijn aan sporthal Neptunus 100 parkeerplaatsen beschikbaar., alsook extra fietsstallingen. Tramlijn 1 (opstappen aan halte Botestraat) brengt je naar de stad.