Uit eten zonder reserveren in Gent? Simpel is het niet, maar onmogelijk evenmin! Een beetje hulp nodig in het grote aanbod? Met onderstaande tips & tricks schuif je zonder problemen zonder reservatie je voeten onder een Gentse tafel.

La la last minute uit eten

Altijd zonder reservatie

Gent is een stad van en voor lekkerbekken. Dat zorgt al eens voor een volle keet, maar toch vind je er ook adresjes die altijd zonder reservatie werken. Spontane eters kunnen op onderstaande adresjes terecht, op voorwaarde dat ze op tijd aan de deur staan of een beetje geduld hebben voor er een tafeltje vrijkomt.

Opgelet: groepen moeten vaak wel reserveren bij deze zaken, dus neem vooraf even contact op.

Plaats voor walk-ins

Ben jij van het type dat graag last minute beslist waar je zin in hebt? Eten zonder reserveren in Gent kan ook in een aantal restaurants waar walk-ins altijd welkom zijn. Die zaken houden elke dag een aantal tafels vrij voor spontane gasten. Tof toch, dat ze met iedereen rekening houden? Ook zijn er restaurants waar je bijna altijd zeker bent van een plekje, omdat de zaak groot genoeg is of de service super vlot.

Vrij voor annulering

Slagen voor al je examens lijkt soms simpeler dan een plek reserveren in een gegeerd restaurant in Gent. Maar soms heb je chance, als een gezelschap zijn geboekte tafeltje annuleert bijvoorbeeld. Hoe kom je dat nu te weten, waar er last minute plek is vrijgekomen? Wel, het loont om de socialemediakanalen van de restaurants in de gaten te houden of een kijkje te nemen op platformen waarop die info netjes gebundeld staat.