Zin om Gent op een actieve en eigenzinnige manier te leren kennen? Neem alvast je peddel in de aanslag of knoop de veters van je loopschoenen maar stevig vast. Samen trekken jullie er per kajak of kano op uit, of verkennen jullie de stad al joggend. Je hoeft geen atleet te zijn om van deze tours te kunnen genieten. Het niveau wordt altijd aangepast naar de deelnemers. 

Stap aan boord
Gent is prachtig vanop het water. Peddelend en dobberend tonen de gidsen je hoe water de geschiedenis van Gent heeft bepaald en vandaag ook zijn toekomst vormt. Tijdens een tour in de binnenstad vaar je met kajaks langs de middeleeuwse haven, de imposante bibliotheek, sluizen en riolen naar het hart van de stad. De tour in de Nieuwe Dokken doen combineert vuilvissen in de kano's van Dokano met verhalen over het verleden en de toekomst van dit stukje Gent in volle ontwikkeling. 

De looptour: trek je loopschoenen aan!
Lopen is een fijne manier om de stad te verkennen. De Ghent Active Guides brengen je naar plekken waar andere toeristen niet komen. Ze tonen je Gent voorbij de clichés, en vertellen je verhalen over vroeger en vandaag.

Neem contact op met Ghent Active Guides voor een tour.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.