Good to know

Deze zeer gevarieerde wandeling start in Ledeberg, één van de volkswijken van Gent. Via het centrum passeer je heel wat adresjes die uniek zijn voor Charlotte. Laat je verrassen door heel wat groen en verpozing in onze stad.

Muzikante

What do Charlotte Adigéry en Greta Thunberg have in common? Beide werden vorig jaar uitgeroepen tot Mens van het Jaar (Adigéry door Knack Focus, weliswaar). Na tours met o.a. Neneh Cherry & Young Fathers als support act, heeft Charlotte een hele sterke live-reputatie opgebouwd. Nu zit de Ghent-based muzikante (mét Caribische roots) in een muzikale wervelstorm van eigen creatie: ze brengt electropunk met haar band WWWater en bracht onder haar eigen naam het electropop getinte Zandoli uit. Co-produced door Bolis Popul en verschenen op DEEWEE, het platenlabel van de Dewaele broers.

Walk a mile in my shoes

9 km - 12000 stappen

Ledeberg: mijn oer-Gentse plek aan de Gentse stadsrand. Deze plek is amper te vervatten in één woord of zin. Het is een bonte mix van allerlei leeftijden, culturen, families, accenten,... Een verademing op het Gentse stadscentrum, maar tevens ook een bruisend dorp. Die joie de vivre vind je alleszins terug in de vele dorpscafés op het Ledebergplein, zeker een pitstop waard voor je op de Brusselsesteenweg bij YOROI binnenspringt. Een zaak gespecialiseerd in bio-gecertificeerde bouillon van dierlijke botten, zoals onze overgrootouders het ooit deden. Sounds a bit weird, maar het helpt écht bij allerlei kwalen zoals reuma of artrose.

In het verlengde van de Brusselsesteenweg kom je uit op de Brusselsepoortstraat en bots je op one of my favourite spots: Himalaya Exotic Market. De naam reflecteert de winkel, I guess, want je vindt er een schatkist aan exotische producten (van lekkernijen tot beauty products). Slenter door het Zuidpark, één van de vele groene longen van Gent. Je dansbenen voeren je daarna langs het Muinkpark tot bij de Plantentuin en het aanpalende Citadelpark. Kuier verder langs de Bijlokekaai en verdwaal in het stadscentrum, helemaal tot aan de Vrijdagmarkt. Daar vind je de Serpentstraat, met een verrassend aantal hippe food & drinks spots. 

Bij Sint-Jacobs vind je kruidenierswinkel Vits-Staelens, you’ll find a spice for everything! Tevens in een mini zijstraat van de Vrijdagmarkt: petit Paris oftewel simpelweg de Gitane. Een beetje verder: what’s in a name, de Marokkaans geïnspireerde binnenplaats van Uit Steppe en Oase is een -ha!- oase van rust middenin de bruisende Jan Breydelstraat. Wie nog wat extra kilometers in de benen heeft, stapt verder langs het Prinsenhof, via het Rabotpark en eindigt bij Abooov Adanaci, een Turkse grill waar ik met plezier aanschuif voor een kebab. End your day in bliss: met je Turks broodje op een bankje aan het Houtdok, genietend van de zonsondergang.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen