Good to know

Shopliefhebbers komen bij deze wandeling absoluut aan hun trekken. Even genoeg van al dat winkelen? Ongetwijfeld leer je op deze route je nieuwe stamcafé of restaurant kennen. Dit is echt Gent pur sang!

Modebewuste onderneemster en Gents icoon

Van cafébazin tot eigenaar van een klasse boetiek, Lut Soens, does it all.
Lut baatte de Sous-Sol uit, nog steeds een begrip onder muziekliefhebbers en dj’s voor ze een paar huizen verder Suite oprichtte in de Hoogpoort. Van dag één ontpopte Suite zich tot een modewinkel met een stevige backbone, kwaliteitsvolle slow fashion, bij voorkeur van Belgische ontwerpers, gecombineerd met een persoonlijke aanpak. Een antidote tegen de overkill van het commerciële modegebeuren. Het Gentse architectenbureau Glenn Sestig architects ontwierp de winkel, een design dat moeiteloos de stijl van de winkel en Lut weerspiegelt: fris en minimalistisch, het SUITEgevoel.

Walk a mile in my shoes

7,1 km - 9500 stappen

My all time favourite: deze route neem ik zelf vaak en gidst je voorbij mijn lievelingsplekken in Gent. Begin aan het pittoreske Patershol en struin langs de vele leuke kriskras straten. Drink je allereerste koffie bij Simon Says en geef je daarna over aan het ritme van de stad. ‘s Avonds is Jigger’s the place to be voor cocktails. Fun fact: deze bar zat in 2015 als enige Belgische plek tussen de 100 beste bars ter wereld! Wie dan weer op zoek is naar de zon op zijn bord reserveert best bij Villa Bardon. Hun no-nonsense Maltese keuken geeft me instant flashbacks naar ons oude vakantiehuis op het zuiderse eiland.

Passeer ook de Visserij helemaal tot aan regio Sint-Annaplein, daar tref je Logid’enri, een luxueuze B&B ingericht door interieurarchitect Didier Michiels. Spring even binnen in mijn favoriete winkel above all Paard Van Troje aan de Kouter. In de buurt van mijn eigen winkel Suite vind je ook enkele topzaken terug, zoals dumpling bar Steamy Windows. We komen aan ‘t einde van onze tocht wanneer we in de buurt van de Vrijdagmarkt en Vlasmarkt komen. Per Bacco is dé spot voor foodies die gek zijn op de Siciliaanse keuken.

Mijn dag is officieel ten einde met een fris glas rosé in de Gitane - een klein cafeetje in een al even klein straatje waar je je een echte Parisienne waant - of op het zonovergoten terras van de Ventura.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen