Good to know

Prachtige wandeling met heel wat aandacht voor de unieke plekken in onze stad. Naast heerlijke culinaire tips kom je ook wat meer te weten over de geschiedenis van onze stad. Start in de buurt van Portus Ganda en eindig in de nieuwe stadswijk Gent-Noord.

Professor Ignaas Devisch

Ignaas Devisch (1970) is een Belgisch professor in de filosofie, medische filosofie en ethiek aan de Universiteit Gent. Verder is hij ook keynote speaker én een graag geziene gast bij nationale media om duiding te geven bij filosofische kwesties. Zijn werk gaat vaak uit van filosofische vraagstukken in de gezondheidszorg. Zo publiceerde hij Ziek van Gezondheid: voor elk probleem een pil? (2013), Rusteloosheid: pleidooi voor een mateloos leven (2019) en Doordenken voor Dooddoeners (2019). Devisch is eveneens een vaste columnist bij De Standaard.

Walk a mile in my shoes

8,1 km - 10700 stappen

Mijn beschouwende tocht brengt jullie langs plaatsen die er écht toe doen, inclusief wat culinaire stops. We beginnen op het Sint-Baafsplein en nemen meteen de Biezekapelstraat, met een mini binnenplein dat grenst aan de muziekacademie. If you’re lucky dan hoor je muzikanten repeteren door de open ramen.

Slenter verder langs de Leie, onderweg passeer je Portus Ganda, de Voorhoutkaai tot de Park Zonder-Naamstraat. Iets verderop vind je de Willem de Beersteeg, een kleine straat met een pracht van een gebouw: de Nemrod zaal. Halt aan het Sluizeken voor een iced coffee bij Simon Says. Na je ontdekkingstocht door het Patershol, zak je best af tot de Kalandeberg voor een aperitief in de zon. Of stil je honger met een verrassende lunch in Faim Fatale. Wandel nadien verder door de aders van Gent - langs de Bagattenstraat, De Krook en de Baertsoenkaai -, kom even terug op adem op een bankje aan de Bijlokesite voor je binnen hopt bij café de Karper: de bruine kroeg van Ronie Keisse is een icoon in Gent met een indrukwekkend assortiment aan bieren.

Wandel door tot het Citadelpark, daar vind je een kiosk ontworpen in 1885 door toenmalig stadsarchitect Charles (Karel) Van Rysselberghe. Vlakbij sla je de Kunstlaan in, een korte straat versierd met een dubbele rij bomen en jaloersmakende huizen - lucky number 41 werd ontworpen door architect Achiel Van Hoecke en later opnieuw door architect Mark Bernaert. Passeer het Sint-Pieterspleinhet Muinkpark en het Sint-Annaplein, en stap verder langs het water en door de stadskern richting Dok Noord, een buurt die een blitse metamorfose onderging. Sluit je wandeling stijlvol af met een pintje aan ‘t water.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen