Good to know

Wandeling met focus op shopping en duurzaamheid. Pal door het hart van de stad, met heel wat trekpleisters op de route.

Lingerieontwerpster en fotografe

What’s in a name? Een welklinkende naam als Murielle Victorine Scherre (1977) blijft namelijk kleven. Bijna 18 jaar na de lancering van haar eigen no-nonsense lingerielabel La Fille d’O (°2003) blijft de Gentse onderneemster zichzelf heruitvinden. Ze creëerde een merk vrij van esthetische, technische of economische compromissen. Scherre zette haar bewogen levenspad op papier met o.a. L’Amateur (2014) maar maakt ook furore als filmmaakster en fotografe.

Walk a mile in my shoes

8,5 km - 11400 stappen 

Gent is chaos. Deze plek is all-in-one en liefst heel veel. Gent springt als kleurig onkruid tussen alle tegels van structuur. Start je dag met een gemberthee bij Het Moment voor je verder slentert door de Burgstraat en de gezellige Jan Breydelstraat - snuister zeker in o.a. Atelier Ecru of The Fallen Angels.

Ontdek na je lunch de kasseistraten en hidden spots van Oudburg, langs het Baudelopark en hou halt bij de verpakkingsvrije winkel OHNE.

Het hippe roze pand van ramen restaurant Golden Gai fleurt de Dampoortstraat op -een korte pitstop voor een stuk matcha taart is een must! Spring daarna binnen in de Kringloopwinkel voor wat vintage vondsten. Speaking of, de vintage camera collectie van Fotoshop wat verderop moet je gezien hebben. Wandel in stevige tred langs de Lousbergkaai tot regio Zuid tot aan de iconische Vooruit. Wie tijd heeft (én een hart voor slow fashion), mag Think Twice niet missen. Aan de Lindenlei tref je ook Nucleo, een vzw die de Gentse leegstand omtovert in betaalbare ateliers voor lokale kunstenaars. Onze dag eindigt op de Vrijdagmarkt, met een diner in het Keizershof gevolgd door een apéro op het sunny terras van Bar Lume. Tjing!

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen