Good to know

Een wandeling die naast het historisch centrum ook de stationsbuurt aandoet. Voor fervente wandelaars wordt er ook afgeweken naar de Blaarmeersen, onze groene stadslong

Schrijfster en theatermaker

Pascale Platel (1960) is een Vlaamse actrice, schrijfster én de ongekroonde koningin van het kindertheater. Platel sleepte meerdere prijzen in de wacht met haar werk, zoals met Ola Pola Potloodgat, de eerste (en tot op vandaag enige) jeugdvoorstelling die ooit de Grote Theaterfestival Prijs won. Daarnaast schrijft ze nog veel opmerkelijke theaterstukken en one-woman shows, zoals ‘Gezegend Zij’, ‘Deer Diana’, ‘Petites Pensées de Pascale’, ‘TGaT en de Markt’. Een dame met pit die op even pittige én eigenwijze manier theater voor elke leeftijd brengt. 

Walk a mile in my shoes

9,9 km - 13.200 stappen 

Gouden tip: word met een fris hoofd wakker en start de wandeling in en rond de Blaarmeersen. Je hebt de keuze tussen de kleine tour (goed voor zo’n 45 minuten) en de grote tour (ongeveer anderhalf uur). Ervaren wandelaars kunnen ook een giga tour doen (iets meer dan 2 uur) langs de Assels en de Drie Leien. Non-locals kunnen logeren in de pittoreske B&B Het Tijdloze Uur vlak aan de Leie!

Wakker? Vertrek dan aan boekenparadijs Het Paard van Troje en draai nadien de hoek om tot Café Des Arts voor een toast met kaas en pesto, zero fuzz. Op ‘t Koophandelspleintje vind je ook één van mijn favo winkels, Miglot Fragrance Lab waar je je eigen parfums kunt samenstellen. Wandel dan even door tot design- en interieurwinkel Piet Moodshop, obligatoir snuisteren tussen design items en andere hebbedingen voor in je interieur. Daarna is het even stevig doorstappen langs de Coupure tot aan de Watersportbaan. Onderweg kom je het Europahotel tegen en Brasserie De Kantien (tip: hun vol-au-vent). In mijn buurt -regio Sint-Pietersstation- vind je Boekhandel Limerick, waanzinnig eigenzinnige boekhandel. Een boogscheut verder huist de oudste lingerieshop van Gent: Herela.

Stap verder richting het stadscentrum en passeer langs stadsbibliotheek De Krook, een architecturaal spel van licht en schaduw. Almost done! Eindig je dag door de verlichte Gentse binnenstad, via de Stadshal en het monumentale Belfort.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen