Op Floraliën Gent krijg je de laatste ontwikkelingen te zien op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek & innovatie. Het thema van deze editie van de Floraliën Gent is “Mijn Paradijs, een Wereldse tuin”.

Steden hebben steeds minder ruimte voor groen in de stad. Floraliën Gent  brengt gedurende 10 dagen een tegenbeeld met een dynamische, groene en bloeiende omgeving gerealiseerd door de lokale en internationale horticultuursector. Verder zijn er ook nog workshops, pop-ups, green- en conceptrooms. Op Floraliën Gent krijg je de laatste ontwikkelingen te zien op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek & innovatie.

Het thema van deze editie van de Floraliën Gent is “Mijn Paradijs, een Wereldse tuin”.

In onze moderne maatschappij zoeken mensen steeds meer naar stilte, rust, zichzelf en hun persoonlijk paradijs. Dat paradijs verschilt voor iedereen. Het kan een groene huiskamer, stedelijk groen, parken, natuurgebieden zijn of de eigen tuin.

Het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck en een afdruk van de tuin van bisschop Triest zijn het uitgangspunt en de inspiratiebron voor “Mijn Paradijs, een Wereldse tuin”. De bloemententoonstelling schetst een beeld rond de migratie van bloemen en planten. Ze schenkt ook aandacht aan het verleden en het heden van Gent en aan de nu ook nog groene leefbare en maakbare stad.

De Floraliën Gent met gids

Wil je de Floraliën Gent liever met een gids bezoeken? Dat kan. Verschillende Gentse gidsenverenigingen organiseren begeleide bezoeken. Hier vind je een lijst van de gidsen en kun je hun aanbod raadplegen.

Daarnaast organiseren De Gentse Gidsen “Floralïen 2022! On wheels”, een rondleiding doorheen de Floraliën voor minder mobiele personen en rolstoelgebruikers. Je boekt eerst je tickets voor de Floraliën en daarna je gids. De rondleiding kan in het Nederlands, Frans, Engels en Duits met een maximum van 15 deelnemers per groep.

Beleef de Floraliën ook in de binnenstad

De Floraliën beperken zich niet enkel tot het Kunstenkwartier, ook in de binnenstad valt er heel wat te beleven. Zo zijn zowel de Sint-Baafskathedraal als het stadspaleis d'Hane Steenhuyse floraal aangekleed en gingen tal van handelaren aan de slag met bloemen en planten in hun producten. Nog meer te weten komen over bloemen en planten? Ontdek alles over de symboliek in ons dagelijks leven in het Huis van Alijn of maak kennis met de evolutie van de sierteelt in het provinciehuis.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.