Gent en omgeving zijn al eeuwen gekend om hun bloemen- en plantenteelt. Op Floraliën Gent krijg je de laatste ontwikkelingen te zien op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek & innovatie.

De Floraliën Gent hebben een boeiende en lange geschiedenis. Maar ook in de toekomst staat mag je veel moois verwachten.

In 1808 zag de Maatschappij voor Landbouw en Kruidkunde, de voorloper van de huidige Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde, de organisatie achter de Floraliën Gent, het daglicht. Een jaar later organiseerde ze haar eerste plantententoonstelling (salon). Tot 1839 waren er twee salons per jaar. In dat jaar werd de eerste vijfjaarlijkse tentoonstelling georganiseerd. Vanaf 1873 veranderde de naam in “Floraliën”. Dat was het begin van de faam van de Gentse siertelers. In 1913, ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling, werd het “Floraliënpaleis” gebouwd in het Citadelpark. Deze ruime hallen waren tot 1990 de thuishaven van de Floraliën Gent, die toen naar Flanders Expo verhuisden. Sinds 2016 zijn de Floraliën Gent een dynamisch en interactief stadsfestival.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.