De Floraliën zijn uitgesteld naar 2022 ten gevolge van Corona. Van 4 tot 9 mei 2021 kan je tijdens ‘De Groene Zesdaagse’ aan online en offline initiatieven deelnemen zoals workshops, lezingen, een bloemenzoektocht of een tentoonstelling bezoeken over het ontstaan van de Floraliën.

2021: De Groene Zesdaagse

De Groene Zesdaagse is een volledig nieuw en coronaproof concept met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht. 

Het online gedeelte wordt gestuurd via sociale media en een online platform. Hier je kan aangeven waar je meer over wilt weten. Op de website kan je terecht voor video’s met informatie en downloadbare pakketten.

Met dit online concept ben je niet meer gebonden aan openingsuren en ontdek je elke dag nieuwe dingen over jouw favoriete planten.

Floraliën 2022

Steden hebben steeds minder ruimte voor groen in de stad. Floraliën 2022 brengt gedurende 10 dagen een tegenbeeld met een dynamische, groene en bloeiende omgeving gerealiseerd door de lokale en internationale horticultuursector. Verder zijn er ook nog workshops, pop-ups, green- en conceptrooms. Op Floraliën 2022 krijg je de laatste ontwikkelingen te zien op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek & innovatie.

Het thema van deze editie van de Floraliën is “Mijn Paradijs, een Wereldse tuin”.

In onze moderne maatschappij zoeken mensen steeds meer naar stilte, rust, zichzelf en hun persoonlijk paradijs. Dat paradijs verschilt voor iedereen. Het kan een groene huiskamer, stedelijk groen, parken, natuurgebieden zijn of de eigen tuin.

Het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck en een afdruk van de tuin van bisschop Triest zijn het uitgangspunt en de inspiratiebron voor “Mijn Paradijs, een Wereldse tuin”. De bloemententoonstelling schetst een beeld rond de migratie van bloemen en planten. Ze schenkt ook aandacht aan het verleden en het heden van Gent en aan de nu ook nog groene leefbare en maakbare stad.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.