De iconische Floraliënhal in het Citadelpark vormt 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

Steden hebben steeds minder ruimte voor groen in de stad. Floraliën 2021 brengt gedurende 10 dagen een tegenbeeld met een dynamische, groene en bloeiende omgeving gerealiseerd door de lokale en internationale horticultuursector. Verder zijn er ook nog workshops, pop-ups, green- en conceptrooms. Op Floraliën 2021 krijg je de laatste ontwikkelingen te zien op gebied van trends, duurzaamheid, onderzoek & innovatie.

Het thema van deze editie van de Floraliën is “Mijn Paradijs, een Wereldse tuin”.

In onze moderne maatschappij zoeken mensen steeds meer naar stilte, rust, zichzelf en hun persoonlijk paradijs. Dat paradijs verschilt voor iedereen. Het kan een groene huiskamer, stedelijk groen, parken, natuurgebieden zijn of de eigen tuin.

Het Lam Gods van de Gebroeders Van Eyck en een afdruk van de tuin van bisschop Triest zijn het uitgangspunt en de inspiratiebron voor “Mijn Paradijs, een Wereldse tuin”. De bloemententoonstelling schetst een beeld rond de migratie van bloemen en planten. Ze schenkt ook aandacht aan het verleden en het heden van Gent en aan de nu ook nog groene leefbare en maakbare stad.