Ken je de CityCard Gent al? Het is niet alleen je perfecte leidraad voor een bezoek aan de stad, de kaart levert je op heel wat plekken ook een mooi voordeel op. Die uitgespaarde centjes kan je dan weer aan een mooi souvenir of een tof terrasje spenderen. Let wel, de CityCard is voor kinderen en studenten soms niet de goedkoopste optie in een museum of andere Gentse must-see. Bovendien zijn bepaalde bezienswaardigheden mogelijks gesloten tijdens je bezoek aan Gent. Reken dus voor aankoop even uit of de CityCard voor jouw gezelschap de beste keuze is.

Plan je trip naar Gent

Gent ontdekken doe je met de CityCard. Stel je citytrip samen door de hartjes aan te klikken en bereken vervolgens je voordeel onderaan. 

Bereken je voordeel met de CityCard Gent

Vul de leeftijd in van de personen die meegaan op je trip. De leeftijd is van belang voor het bepalen van het voordeel van de CityCard Gent.

De volgende bezienswaardigheden die deel uitmaken van je trip worden meegerekend: Museum Dr. Guislain, Het Belfort van Gent, werelderfgoed, Gravensteen, een burcht in Gent , De wereld van Kina: het Huis, Rederij De Gentenaer, STAM, het Stadsmuseum Gent , De bootjes van Gent - Rederij Dewaele, Design Museum Gent, modern historisch, Hop on hop off watertram, Industriemuseum, Museum voor Schone Kunsten (MSK), Lam Gods, goddelijk artistiek hoogtepunt, S.M.A.K. hedendaagse kunst in Gent , De wereld van Kina: de Tuin, Huis Arnold Vander Haeghen, Hotel d'Hane Steenhuyse, Huis van Alijn, St.-Pietersabdij, oase met wijngaard, Gents Universiteitsmuseum (GUM), Boat in Gent, Gent Watertoerist, Fietspunt Gent Sint-Pieters, Fietspunt Gent Dampoort, De Fietsambassade, Bezoekerscentrum Sint-Baafskathedraal, Fietspunt Onder De Krook

Alle velden zijn verplicht, tenzij anders aangegeven.

Kwam je rekensommetje positief uit voor de CityCard?

Schaf de kaart dan aan in een hotel, museum of infopunt – alle verkooppunten staan op een handige kaart. Wie met de trein naar Gent komt, kan de CityCard in de buurt van het station kopen en zo meteen van korting op tram of bus profiteren. Plan je een bezoek aan het Lam Gods, dan moet je online reserveren. In de boekingsmodule kan je de optie ‘citycard’ aanduiden en je CityCard (indien nodig) nadien nog aankopen. Maar zo is je tijdsslot al gereserveerd, mét korting.

City­Card Gent: een must have voor je bezoek aan Gent

Hier kun je de CityCard Gent kopen

Nog vragen over de CityCard Gent?

Bekijk hier veelgestelde vragen over de werking van de CityCard Gent