Ah, de ochtendstond… Geen beter moment om de stad in te trekken, Gent in het bijzonder. Als de stad ontwaakt, voel je de energie sluimeren. Zin in een duurzame ochtend in Gent? Met de tips van ‘sustainable influencer’ Laura Van De Woestyne geniet je van een Gentse ochtend trouw aan je ecologische principes.

We kunnen het iedereen aanraden: op tijd opstaan en vroeg op pad gaan. Ook in Gent heeft de ochtend heel wat sfeer in de aanbieding. Plan je dus een bezoekje aan de stad, vergeet dan zeker niet om werk te maken van een ochtendprogramma. Laura Van De Woestyne, pr-manager en influencer rond duurzaamheid, geeft een inkijk in haar favoriete ochtendlijke Gentplekjes. Ben je net als Laura gebeten door ecologie, laaf je dan aan haar tips en volg haar ochtendroute doorheen de stad. 

Duurzame reiziger

Laura Van De Woestyne (1993) groeide op in de VS en pendelt intussen tussen Gent en Biarritz – waar ze het surfmeisje in zichzelf kan loslaten. Je kent haar misschien als @laurafromthedesert op Instagram, waar ze haar passie voor duurzaamheid met de wereld deelt. Laura zit het liefst met haar voeten en haar hoofd in de natuur. Haar focus op duurzaam gaat breed, van sustainable fashion over ethisch bankieren tot slow travel. Social media zijn voor Laura een middel om mensen te inspireren zelf bewuste keuzes te maken. Haar activiteiten als influencer wisselt Laura af met een job als pr-manager voor duurzame merken.

Laura ging samen met een vriendin vuilvissen aan de Oude Dokken in Gent

Laura’s favoriete Gentse ochtend

Overnachten deed Laura in Villa Emma, een ‘fairbnb’ op fietsafstand van Gent. Villa Emma werkt met lokale en fairtrade producten voor het ontbijt, draait op hernieuwbare energie en beperkt afval tot een minimum. Met de huurfietsen van Villa Emma trok Laura perfect uitgeslapen Gentwaarts. De fiets leidde haar langs prachtplekken als begraafplaats Campo Santo, het Groot Begijnhof en de street art aan de Oude Dokken – een stadsvernieuwingsproject in oud havengebied. Omdat Laura zo van het actieve buitenleven houdt, koos ze ook voor een rondje vuilvissen bij DOKano. Je mag op tocht met een kanoboot langs de Gentse wateren en vist op je route vuil uit het water. Het leuke aan het nuttige koppelen, heet dat. Goesting in goeie koffie bracht Laura tot bij Way, een ‘specialty coffee roaster’ die ook plantaardig gebak van ‘t huis serveert. Dat shoppen ook duurzaam kan, bewees Laura tijdens een toertje langs verschillende vintage shops in Gent. Tweedehandse kwaliteit scoren is niet moeilijk in de stad. Knol & Kool was de ideale plek voor Laura om verpakkingsvrij inkopen te doen én om haar ochtend af te sluiten met een plantaardige lunch om bij te likkebaarden. 

Wakker worden in Gent

Zin in een duurzame ochtend in Gent, à la Laura? Maak met behulp van bovenstaande tips alvast een plannetje voor jouw droomochtend. Wil je alles uit je ochtend halen? Boek dan een overnachting in een van de Gentse hotels, B&B’s of hostels.