Al van bij aankomst nieuwsgierig naar de stad? Vergeet de bus of taxi, trek je wandelschoenen aan en laat je meteen onderdompelen in het bruisende stadsleven. Er zijn een paar fijne wandelroutes tussen het centrum en station Gent-Dampoort die je langs de meest charmante plekjes van de stad gidsen. Dus, waar wacht je nog op? Kiezen en vertrekken maar!

Welke route kies jij?

De express-route (volle rode lijn)
Ben je gehaast of mag het voor jou iets vlotter gaan? Neem dan de snelste route naar het centrum. Zelfs tijdens deze wandeling is er ruimte om je ogen de kost te geven en ‘en passant’ te genieten van wat te stad te bieden heeft.   

De ontdekkingsroute (rode lijn met vierkantjes) 
Laat jij je graag onderdompelen in geschiedenis en cultuur?  Dan is deze route iets voor jou! Deze wandeling naar het centrum brengt je langs tal van historische en culturele plekken van de stad.   

Langs industrieel erfgoed route (rode lijn met rechthoekjes)
Mag het voor jou net ietsje meer zijn en ben je nieuwsgierig naar de hipste hotspots van Gent? Deze route langs de Gentse dokken gidst je langs het water naar het historisch centrum van de stad. Vergeet niet af en toe een blik te werpen naar de talloze graffitkunstwerken en laat je betoveren door de industriële charme van de dokken. Bovendien ontdek je tijdens de zomermaanden ook enkele hippe zomerbars waar je even op adem kunt komen. 

Liever geen route op je smartphone volgen? Geen probleem! Wie liever op de old-school manier de stad verkent, kan in het infokantoor van VisitGent terecht voor een papieren stadsplannetje. Bovendien kan je onderweg de groene wegwijzers volgen om je wegwijs in de stad te maken. 

 

Op wieltjes

Valt stappen niet binnen jouw mogelijkheden of ben je gewoonweg niet zo’n fan van een wandeling? Geen zorgen, er zijn nog tal van andere opties om het centrum te bereiken. Maak gebruik van het openbaar vervoer, huur een fiets of neem een taxi van of naar het station. Want dat naar Gent treinen een slimme keuze is, daarover bestaat geen enkele twijfel! 

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.