Tijdens het gratis driejaarlijkse Lichtfestival licht de stad op met het werk van nationale en internationale lichtkunstenaars. De Gentse nachten vormen het decor voor verrassend spektakel, ingenieuze installaties, spectaculaire performances en evenementen met licht. Je leert er de historische plekken en monumenten op een andere manier kennen.

Het Lichtfestival zet het Gentse lichtplan, dat internationaal bekroond werd, letterlijk in de schijnwerpers en laat je kennis maken met de unieke verborgen charme van Gent na zonsondergang.

Kunst­wer­ken en par­cours 2024

Ontdek de lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars langs het parcours.

Het Lichtfestival met gids

Wil je het Lichtfestival liever met een gids bezoeken? Dat kan. Verschillende Gentse gidsenverenigingen organiseren begeleide rondleidingen: 

Lichtfestival Gent. Hoe geraak je er?

Snel en goedkoop naar Lichtfestival Gent, doe je best te voet, met de fiets, of met het openbaar vervoer. Tijdens het Lichtfestival kan je jouw fiets gratis en bewaakt achterlaten in 1 van de 3 extra fietsenstallingen of in 1 van de bestaande fietsparkings.

Gent ligt aan het kruispunt van de E17 en de E40 en is met bus en auto dus makkelijk bereikbaar. Parkeer gratis op één van de park-and-rides en neem het openbaar vervoer naar het centrum van Gent. Met twee spoorwegstations in de stad, is de trein ook zeker een optie. Het treinstation Gent Dampoort ligt aan het parcours.

Lage-emis­sie­zo­ne (LEZ): regi­streer je voer­tuig en ver­mijd een boe­te.

De euronorm en het brandstoftype van je voertuig bepalen of je de binnenstad van Gent mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone

Lichtfestival met de autocar

Parking aan station Gent Dampoort – parkeren en/of op/afstappen.
Je hoeft enkel de Slachthuisstraat straat door te stappen en je komt aan het parcours en infopunt Coyendanspark.

Je kunt je klanten ook laten op- en afstappen (gratis, maximum 30 minuten) op de K&R Godshuizenlaan of K&R Bijlokekaai. Daar is plaats voor een 8-tal autocars. Parkeer de autocar vervolgens op de gratis Parking Yachtdreef (plaats voor 14 autocars).

Gent­se Licht­plan

Lees meer over het Gentse Lichtplan.

Deze acti­vi­teit vindt plaats op een loca­tie die bin­nen de lage-emis­sie­zo­ne ligt

Kom je met de wagen naar Gent? Check dan eerst of je de binnenstad mag inrijden of niet. Propere wagens mogen de stad binnenrijden, vervuilende wagens moeten betalen. Mag jouw voertuig binnen, maar heb je geen Belgische of Nederlandse nummerplaat? Dan moet je ALTIJD registreren! 

Kom hier alles te weten over de lage-emissiezone (LEZ) in Gent
De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.