Winkelen in Gent is heerlijk. Gent heeft het grootste winkel-wandelgebied van België en een veelzijdig markt- en winkelaanbod. Dat alles op een steenworp van elkaar. In Gent vind je de grote bekende kledingwinkels naast authentieke boetiekjes. Ook elke eerste zondag van de maand kan je winkelen in Gent tijdens de koopzondagen. Alle andere zon- en feestdagen zijn de winkels gesloten.

Winkelen in Gent, trendy naast traditioneel

Het hart van shopaholics slaat hier ongetwijfeld op volle toeren. Haal je hartje op in deze kleurrijke winkelbuurten van Gent.

De Langemunt en de Veldstraat zijn van oudsher dé winkelstraten van Gent met vestigingen van grote en kleine winkelketens. Meer rust vind je in Onderbergen, een aangename en stijlvolle winkelstraat, evenwijdig met de Veldstraat. Kuier eens door de steegjes van de Baudelostraat, Oudburg en de Serpentstraat in de onmiddellijke buurt van de Vrijdagmarkt, je ontdekt er een schat aan boetiekjes.

Volg je gewoon je neus, je ogen, je oren, want in Gent valt achter elke hoek wel wat te ontdekken en de mooiste ‘souvenirs’ zijn die, die je toevallig vond in een verborgen plooi van de stad, niet?