Het Lichtfestival is een van de spectaculairste events in Gent. Om de drie jaar kan je, helemaal gratis, wandelen langs fenomenale lichtinstallaties. Nu eens subtiel en broos, dan weer groots en overdonderend. En als je dan toch in de stad bent, waarom maak je er dan niet meteen een weekendje van? 

Topattracties

Het Lichtfestival is een hele belevenis. Je kan er dan ook gerust twee avonden aan spenderen, zodat je de route niet snelsnel moet afhaspelen. En overdag valt er meer dan genoeg te zien en te doen in Gent. Waarom geen Gents museum bezoeken, bijvoorbeeld? Ze zijn je bezoek dubbel waard. Ook een blik op het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal is niet te missen. En in het weekend wandel je gratis de Gentse stadspaleizen binnen: geef je ogen de kost aan al die grandeur! 

Op verkenning

Niet zoveel zin om ergens binnen te lopen maar wel om Gent langs buiten te verkennen? Loop dan eens rond het Gravensteen, dat schitterende overblijfsel uit de middeleeuwen dat er in de 21ste eeuw nog even imposant uit ziet. Ook de Krook is minstens even impressionant, en de buurt errond een slentertochtje waard. Wil je je voeten sparen voor je Lichtfestival-wandeling, dan kan je Gent ook ontdekken vanuit een bootje. Wie weet pik je vanop het water al een lichtkunstwerk mee. Magie zeggen we! 

CityCard Gent

O ja, nog een tip! De CityCard Gent is je perfecte compagnon tijdens een weekendje Lichtfestival. De CityCard geeft toegang tot alle Gentse topattracties en tot het openbaar vervoer. Maxi Gent aan een miniprijs…