Enkel in Gent kan je op één dag tijdreizen van de middeleeuwen naar de 21ste eeuw. De talrijke monumenten en musea liggen op een boogscheut van elkaar en bieden voor elke liefhebber wel een hoogtepunt.

Wil je de schoonheid van kunst aanschouwen? Ontdek dan de schilderkunst van de middeleeuwen tot de 19de eeuw in het MSK. Of toch liever actuele kunst? Dan moet je in het S.M.A.K. zijn! 

Eerder geboeid door geschiedenis? Laat je dan meevoeren doorheen de groei van Gent in het STAM of ga zelf terug in de tijd in het Huis van Alijn of de School van Toen.

Ben je gepassioneerd door Wetenschap en Techniek? Dan heb je ook hier enkele mogelijkheden! Ontdek de opkomst van de psychiatrische wetenschappen in het Museum Dr. Guislain of het belang van de lakenindustrie in het Industriemuseum. Uiteraard mag ook het Gents Universiteitsmuseum niet ontbreken met de omvangrijke wetenschappelijke erfgoedcollecties (meer dan 400.000 objecten).

Musea zijn niet voor kinderen? Niets is minder waar! Laat ze de wondere wereld van de natuur ontdekken in de Wereld van Kina. Bovendien biedt elk museum een specifiek programma aan voor de allerjongste bezoekers

Museumtour

Op tour langs de Gentse musea? Dat doe je makkelijk met de fiets. De onderstaande matrix vertelt je in hoeveel minuten je van het ene naar het andere museum fietst, handig!