Aan speciale bieren geen gebrek in Gent. Met honderden cafeetjes, winkels en proeflocaties zijn bierliefhebbers hier aan het juiste adres. We doen je met plezier deze lekkere biertips cadeau.

De Gentse binnenstad  telde ooit heel wat brouwerijen. Vandaag lijken brouwers Gent opnieuw te ontdekken. Kleine microbrouwerijen en iets grotere stadsbrouwerijen vestigen zich opnieuw in de Kuip van Gent. De meest bekende stadsbrouwerij is Gruut, waar men niet met hop maar met kruiden brouwt. Ontdek er alles over in de brouwerij.

Naast enthousiaste brouwers vind je in Gent genoeg herbergiers, chefs en winkeluitbaters die je de lokale bierwijsheden bijbrengen. Zin in de volledige geschiedenis? Gidsen begeleiden je langs de leukste bierplekjes in de stad en nemen je mee om te proeven. Beleef het bier, hier!

Ghent Sce­nic Craft Beer Walks

Ga op wandeltocht met de Ghent Scenic Craft Beer Walks en ontdek alle craft beer hotspots in Gent. Kom meer te weten over het brouwproces en laat jouw smaakpapillen tintelen!

Indi­vi­du­e­le gid­sen

Naast tal van verenigingen zijn er ook heel wat individuele gidsen die je langs de leukste bieradresjes van de stad begeleiden. 

Bekijk hier alle individuele gidsen