Lie­ta Goet­hijn

Lieta Goethijn is voor Stad Gent verantwoordelijk voor de Gentse voedselstrategie. Als mama probeert ze ook thuis gezonde en duurzame maaltijden op tafel te zetten. Haar toverwoorden? Lokaal, sociaal, duurzaam, respectvol. Als veggie lekkerbek en lid van een zelfoogstboerderij doet Lieta enthousiast van ‘practice what you preach’.

  • In Gent is kor­te keten de regel

    Weet jij ook graag waar je eten vandaan komt? Wie het gemaakt heeft, hoe het gemaakt wordt, wat je er zoal mee kan doen? Dan ben je net als ik fan van korte-keteneten, voedsel dat met zo weinig mogelijk tussenschakels in jouw buik belandt. Lokaal en korte keten zijn groot in Gent.
    Meer info
  • Bour­gon­disch én duur­zaam, het kan

    Wie graag lekker eet hoeft niet in te boeten op sociaal en ecologisch bewustzijn. In Gent tonen we al jaren dat zelfs de meest Bourgondische eetcultuur gestoeld kan zijn op duurzame waarden: lokaal, zero waste, plantaardig.
    Meer info