• Lie­ta Goet­hijn

    Lieta Goethijn is voor Stad Gent verantwoordelijk voor de Gentse voedselstrategie. Als mama probeert ze ook thuis gezonde en duurzame maaltijden op tafel te zetten. Haar toverwoorden? Lokaal, sociaal, duurzaam, respectvol. Als veggie lekkerbek en lid van een zelfoogstboerderij doet Lieta enthousiast van ‘practice what you preach’.

  • Rick Moly­neux

    Rick Molyneux sprayde in 2013 z’n eerste bussen leeg als graffitikunstenaar en bouwde in 2015 met Wallin’ vzw een organisatie uit die street artists kansen geeft: artiesten koppelen aan muren en opdrachtgevers, projecten financieren, graffitijams en workshops organiseren. Zo maken Rick en zijn kompanen de wereld letterlijk een beetje mooier.

  • Tony Whee­ler

    Tony Wheeler is een Australiër geboren in Engeland. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar dat van zijn iconische reisgidsen vast wel: Lonely Planet. De reeks, die hij samen met zijn vrouw Maureen bedacht, is sindsdien oneindig geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Als ‘uitvinder’ van de moderne reisgids heeft Tony al wel wat uithoeken van de wereld gezien. Hoog tijd om ook Gent te ontdekken.