• Lie­ve Staes

    Lieve Staes verzorgt de communicatie van complexe ruimtelijke projecten bij het Projectbureau Ruimte van Stad Gent. Haar lievelingsonderwerpen zijn het Lichtplan en water. Professioneel deelt ze daar alles over via onder andere verschillende communicatiekanalen en wandelingen. Maar ook in haar vrije tijd kan ze het niet laten om familie en vrienden bij valavond op sleeptouw te nemen door het feeërieke Gent. 

  • Jan Dumo­lyn

    Jan Dumolyn is professor Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit Gent. Als co-curator van Van Eyck — Een optische revolutie hield hij opnieuw de historische bronnen over de gebroeders Van Eyck tegen het licht. Dat was nodig, want over het Lam Gods worden (te) veel mythes en halve waarheden eindeloos herhaald. 

  • Hil­de Lan­ge­raert

    Hilde werkt al tien jaar in het Gentse Industriemuseum. De historica werd in haar studententijd verliefd op het museum, omdat het thema haar zo boeit. Hoe worden dingen gemaakt? Waar werken mensen? De relevantie van haar onderzoeksonderwerp stuwt Hilde Langeraert voort. Als conservator coördineert ze alle tentoonstellingen en het collectiebeleid van het Industriemuseum.

  • Lie­ta Goet­hijn

    Lieta Goethijn is voor Stad Gent verantwoordelijk voor de Gentse voedselstrategie. Als mama probeert ze ook thuis gezonde en duurzame maaltijden op tafel te zetten. Haar toverwoorden? Lokaal, sociaal, duurzaam, respectvol. Als veggie lekkerbek en lid van een zelfoogstboerderij doet Lieta enthousiast van ‘practice what you preach’.

  • Rick Moly­neux

    Rick Molyneux sprayde in 2013 z’n eerste bussen leeg als graffitikunstenaar en bouwde in 2015 met Wallin’ vzw een organisatie uit die street artists kansen geeft: artiesten koppelen aan muren en opdrachtgevers, projecten financieren, graffitijams en workshops organiseren. Zo maken Rick en zijn kompanen de wereld letterlijk een beetje mooier.

  • Tony Whee­ler

    Tony Wheeler is een Australiër geboren in Engeland. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar dat van zijn iconische reisgidsen vast wel: Lonely Planet. De reeks, die hij samen met zijn vrouw Maureen bedacht, is sindsdien oneindig geïmiteerd maar nooit geëvenaard. Als ‘uitvinder’ van de moderne reisgids heeft Tony al wel wat uithoeken van de wereld gezien. Hoog tijd om ook Gent te ontdekken.