Naast een onmiskenbaar meesterwerk is het Lam Gods ook een rijke bron aan informatie over de fauna en flora in de middeleeuwen. Met niet minder dan 75 verschillende bloemen, planten en bomen maakten de gebroeders Van Eyck van het veelluik een paradijselijke tuin vol symboliek.

Maak kennis met de creaties

De producten van deze makers kan je verkrijgen bij de makers zelf of in de Van Eyckshop.

Bluet, de schoonheid en eenvoud van de natuur

Bluet laat zich elk seizoen opnieuw inspireren door de schoonheid en eenvoud van de natuur en maakt enkel boeketten met respect daarvoor. Op aanvraag maakt Bluet Lam Gods-boeketten van de bloemen en planten die op het schilderij te zien zijn, uiteraard seizoensgebonden.

Blommm, 100% (h)eerlijke bloemen

Bij Blommm kies je voor lokaal geteelde bloemen, 100% biologisch aan een eerlijke prijs. Speciaal voor het Van Eyckjaar stelt Paulien Verhaest een bloemeninfusie samen op basis van goudsbloem.  

ANiiNA, heilzame zepen en crèmes

Karien Vandekerkhove produceert sinds 2008 biologische cold creams en handgemaakte zepen op basis van olijfolie, volledig proefdiervrij. Haar citrus- en rozenzeep is een ode aan de weelderige planten op het Lam Gods.

Mijn Paradijs, Wereldse tuinen

Doorheen het Van Eyckjaar kan je op verschillende locaties genieten van de flora van het Lam Gods. Breng een bezoek aan de Floraliën want 10 dagen lang is de Floraliënhal het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Ontdek de fruitgaard op het vernieuwde Maaseikplein of wandel in de prachtige tuin van Villa Emma.

Ontdek alle creaties in de Van Eyck-shop