Gent laat in 2020 zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad drukt. De nalatenschap van Van Eyck stroomt door de stad en generatie na generatie inspireert hij nieuwe meesters.

Al meer dan zeventig Gentse makers engageerden zich om een product of ontwerp te maken geïnspireerd op het Lam Gods. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen die net zoals Jan Van Eyck in de vijftiende eeuw met veel zorg, kennis en geduld het ambachtelijk meesterschap in leven houden.

 De Van Eyck-makers beoefenen heel uiteenlopende ambachten, waardoor er een grote diversiteit aan unieke producten zal zijn: juwelen, hoeden, boeketten, bier, tapijten, sjaals, handtassen, keramiek, glaswerk… Het aanbod is enorm. Hun exclusieve producten kan je kopen in de enige echte Van Eyck shop onder het Belfort.

OMG! Van Eyck Was Here Maga­zi­ne

Gent viert in 2020 zijn grootste Vlaamse meester. In het eerste magazine ontdek je alles over Van Eyck, het Lam Gods, en het programma van het feestjaar 2020. 

Door het coronavirus zijn er heel wat evenementen geannuleerd of verplaatst. Consulteer onze kalender voor de nieuwe data.

De informatie gaat verder onder de afbeeldingen.