Gent, een stad waar de kerken niet zomaar gebouwen zijn, maar levende getuigen van een rijke geschiedenis. De majestueuze torens van deze monumenten vormen niet alleen de skyline van de stad, maar eveneens poorten naar een verleden vol verhalen.

Ontdek de Monumentale Kerken in Gent

Gent herbergt vijf centrumkerken, stuk voor stuk architecturale schatten op wandelafstand van elkaar. Van de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal tot de dynamische  Sint-Niklaaskerk, elk heeft zijn eigen verhaal. Deze kerken, waaronder ook de Sint-Michielskerk, Sint-Jacobskerk en O.L.V.-St. Pieterskerk, vormen samen een uniek panorama van de culturele geschiedenis van Gent en de Zuidelijke Nederlanden. Dompel jezelf onder in de pracht van architectuur en ontdek meesterwerken van wereldniveau, zoals het iconische Lam Gods en kunst van o.a. Rubens en Van Dyck.

De vzw Monumentale Kerken Gent opent de deuren naar dit erfgoed, waardoor je de kans krijgt om de geschiedenis te ervaren en te bewonderen.

Een Culturele Duik in het Hart van Gent

De kerken van Gent zijn meer dan stenen en glasramen; ze zijn een uitnodiging om te reizen door de tijd. Laat je verwonderen en beleef de schoonheid van het historisch centrum en het Kunstenkwartier tijdens deze wandelroute (5km) die je op eigen houtje kan verkennen. Ontdek de verhalen die fluisteren in elke steen, en maak deel uit van de levende geschiedenis van Gent. 

Monu­men­ta­le Ker­ken Gent

De Gentse horizon wordt gekenmerkt door de vele kerken en hun torens. Deze brochure neemt je mee naar de negen Monumentale Kerken van Gent. Je ontdekt meer over hun rijke geschiedenis en de vele kunstwerken die ze herbergen. 

5 verschillende taalversies: Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans

Deze brochure is ook op papier verkrijgbaar in het infokantoor.