Good to know

Een uitgebreide wandeling die heel wat hidden gems prijsgeeft. Deze route toont je een ruwere kant van onze Arteveldestad, met veel aandacht voor ontspanning, cultuur en lekker eten!

Acteur

ZouZou Ben Chikha (1971)  is niet meer van het kleine scherm weg te denken. De acteur maakte furore in zijn rol als Amar Arfaoui in de populaire reeks ‘Bevergem’ en speelde recent ook mee in de VRT-reeks De Twaalf. In 2021 verschijnt ‘Grond’ op VIER en Netflix, een 8-delige tv-serie geschreven door Ben Chikha samen met de twee co-scenaristen van ‘Bevergem’. What’s more? Samen met zijn oudere broer Chokri Ben Chikha richtte hij het internationaal theatergezelschap Union Suspecte op. And did we mention he’s a musician too? 

Walk a mile in my shoes

9,5 km - 15000 stappen

Start je tocht in één van mijn favoriete côtés in Gent, de Dampoortwijk, meer bepaald bij Clouds in my Coffee. Daarna is het tijd voor een stevige wandeling richting Dok Noord, een buurt die de laatste jaren een heleboel transformaties heeft ondergaan en zich stilletjes aan ontpopt tot de nieuwe Gentse hotspot met de vernieuwde Bataviabrug als één van de pronkstukken.

Summertime and the livin’ is easy... Vooral bij Bar Bricolage, waar je in de zomerperiode terecht kan voor een frisse pint. Een bar was nog nooit zo hip met een mix-match interieur,  genesteld in de nook van het gloednieuwe Houtdok. 10 minuutjes verderop is het tijd voor een obligatoire stop bij - dare I say it - dé beste Turkse grill van ‘t land Abooov Adanaci.

Stap daarna door tot het Patershol en spring binnen bij jazz café Misterioso, naar het gelijknamige album uit 1958 van Thelonious Monk. Zondag is snuisterdag op de wekelijkse rommelmarkt Bij  Sint-Jacobs. Of pik een voorstelling mee bij Campo Nieuwpoort, één van mijn favoriete plekken. Doorkruis het stadscentrum en spring ondertussen eens binnen bij kunstboekhandel Copyright voor je verder wandelt langs de Lindelei tot het KASKcafé. Na een frisse apéro is het tijd voor een bezoek aan het S.M.A.K. of MSK (or why not both).

Keer terug  langs de pittoreske Muinkkaai met een kleine detour bij iconische vinylshop Music Mania en hun buur VIERNULVIER Café. La grande finale van de dag: een film bij de Studio Skoop aan het Sint-Annaplein. Honger na de film? Keizershof is mijn place to be!

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen