Good to know

Helemaal wild van tekenen en kleuren? Dan is deze wandeling je op het lijf geschreven! Zowel voor de allerkleinsten als voor iets oudere creatievelingen want je ontdekt de stad aan de hand van Kleurboek Gent. Het Gravensteen in roze, blauwe neuzekes of een lila Lam Gods misschien? Vergeet je kleurstiften niet en geef onze stad kleur!

Tekenaarster

Katrien Van Gysegem organiseerde evenementen en werkte in de culturele sector als coördinator en tourmanager van o.a. NTGent en Les Ballets C de la B. In 2020 maakte ze haar allereerste kleurboek. Kleurboek Gent is een ode geworden aan haar stad.

Walk a mile in my shoes

3,1 km - 4200 stappen

Tekenen is kijken en observeren. Deze wandeling loodst je langs 5 prachtige ‘viewpoints’ in de stad. Onderweg kom je verschillende kleurprenten tegen uit het kleurboek.
Tekenen of kleuren op een bankje on the road kan, maar gewoon alles tot je opnemen is óók fantastisch. Start je tocht bij Ganesha in het winkeltje The Fallen Angels in de Jan Breydelstraat, waar je tussen allerlei hebbedingetjes en postkaarten het Kleurboek Gent kan vinden.

Viewpoint 1 

De eerste kleurprent bevindt zich in het midden van de kade op de Korenlei, hier heb je het perfecte zicht op de Graslei. Via de Groentenmarkt (hier kleur je heel veel neuzekes of potjes Tierenteyn mosterd) gaan we naar de Donkersteeg.

Viewpoint 2

Op het einde van de Donkersteeg word je plots verrast door een magistraal zicht op de Stadshal, met het Belfort en z’n draak als achtergronddecor.

Nog niet helemaal wakker? Eerst een koffietje! Dit kan op het terras van NTGent bijvoorbeeld, met goed zicht op de passage op het Sint Baafsplein. Heerlijk vertoeven. Via de Limburgstraat en het François Laurentplein gaan we naar de volgende stop. 

Viewpoint 3

Een opening tussen de huizen op de Brabantdam geeft een prachtige doorkijk op De Krook, een prachtige open plek in het midden van de stad. Honger en zin in een gezonde lunch? Dan is er Soepplus aan de voorkant van De Krook of De Warempel op de Zandberg, achter het Sint-Baafsplein. 

We vervolgen de wandeling langs het water, de mooie nieuwe Reep, en de Oude Beestenmarkt volg je tot op het einde. 

Viewpoint 4

Een ruime open plek met veel zuurstof en water aan het pleintje voor het Van Eyck Zwembad, Portus Ganda! Wandelen langs het water is fijn dus we volgen De Leie. 

Ga links tot aan het Baudelopark, en via de Baudelostraat (check onderweg zeker een ongewone gevel uit het Kleurboek) tot op de Vrijdagmarkt. Apero? Dat kan op het zonovergoten terras van Café Albatros. 

Verder via Priem Behangpapier en Temmermansnoepjes (leuk om te kleuren) langs de Kraanlei. Passeer zeker bij de sympathieke dochter Mieke en kleindochter Paulien van Jetje op de Kraanlei. 

Door het Patershol gaan we daarna naar de Lievekaai en wel helemaal tot aan het achterste brugje, aan het Zilverhof. 

Viewpoint 5

De romantische Lievekaai. De dag afsluiten doen we bij het gezellige én typische Italiaans restaurant Shazannah! 

Verkooppunten Kleurboek Gent 

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen