Bij het begin van de maand december lijkt het alsof Gent de herfst van zich afschudt en zich opmaakt voor de laatste rechte lijn richting kerst en oudejaar. Het historische centrum verandert in een winterlandschap.

De eindejaarsperiode in 2020, dat vieren we nèt even anders dan andere jaren, ook in Gent. Zo is er jammer genoeg geen kerstmarkt dit jaar, maar uiteraard kunnen we nog zorgen voor een gezellige en magische kerstsfeer en ben je nog steeds welkom om daarvan te komen genieten.

Dwaal door de gezellige verlichte straatjes, maak een lange winterwandeling, eet eens een Gentse winterse specialiteit en geniet op die manier toch van de mooiste tijd van het jaar.

Ontdek wat er nog allemaal te doen is in Gent

Take away in Gent

Restaurants en cafés zijn jammer genoeg gesloten. Maar er zijn er heel wat mogelijkheden om maaltijden en dranken te laten leveren of af te halen in Gent.
Ontdek het takeaway aanbod van verschillende Gentse restaurants, brasserieën, bars & cafés

Bereikbaarheid

Gent ligt aan het kruispunt van de E17 en de E40 en is met auto en bus dus makkelijk bereikbaar. Met twee spoorwegstations in de stad, is de trein ook zeker een optie. Dit maakt Gent tot een ideale uitvalsbasis voor wie ook de andere Vlaamse kunststeden of de provincie Oost-Vlaanderen wil verkennen.

Wie in en rond het centrum van Gent woont, komt best te voet. Ben je niet zo goed ter been? Dan kun je ook gebruik maken van de Wandelbus. Tijdens winter in Gent rijdt de Wandelbus elke dag van de week, uitzonderlijk ook op zondag.