Bij het begin van de maand december lijkt het alsof Gent de herfst van zich afschudt en zich opmaakt voor de laatste rechte lijn richting kerst en oudejaar. Het historische centrum verandert in een winterlandschap, van het St.-Baafsplein tot het St.-Veerleplein.

Op de Kerstmarkt wandel je langs kraampjes met hapjes en drankjes, leuke hebbedingen en authentieke ambachten. De geur van harshout en glühwein maakt de ervaring compleet. Het Emile Braunplein lijkt een tafereel van Bruegel geworden: warm ingeduffelde schaatsers glijden achter elkaar aan in een middeleeuws decor. 

Video Url

Winter in Gent 2019. Hoe geraak je er?

De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de bereikbaarheid van Gent zo optimaal mogelijk te houden. We zetten alle opties even voor jou op een rijtje.

Video Url

Te voet

Wie in en rond het centrum van Gent woont, komt best te voet: geen gedoe om een parkeerplaats te vinden. Ben je niet zo goed ter been? Dan kun je ook gebruik maken van de Wandelbus. Tijdens winter in Gent rijdt de Wandelbus elke dag van de week, uitzonderlijk ook op zondag.

Parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking

Vlak bij het centrum zijn er verschillende parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking.  Met een kaart voor personen met een handicap mag je gratis bovengronds parkeren, behalve op voorbehouden bewonersplaatsen. Ondergronds zijn er betalende voorbehouden plaatsen.

Met de moto

Wie met de motor naar winter in Gent komt, vindt op de volgende plaatsen parkeerplaats: Bij Sint-Jacobs, Kammerstraat en Drabstraat