Winter is cocoontijd. Dat heeft Gent goed begrepen, met een historisch centrum dat zich in december ontpopt tot een wonderland vol winterse geuren en kleuren. Neem een duik in de Gentse winter en kom opgewarmd van kop tot teen terug!

Voor winterse gezelligheid moet je niet per se onder een fleecedeken kruipen in je zetel, al dan niet met een warme chocomelk. Doe voor de verandering eens een warm paar botten en een goeie winterfrak aan en breng een bezoekje aan Gent. De binnenstad baadt in december in een heerlijk sfeertje en er is zoveel leuks te doen. De kerstmarkt, natuurlijk, met lekker eten en drinken, een reuzenrad en dit jaar ook de grootste mobiele rolschaatspiste van het land. Ook de moeite is het Winterwonderkasteel, oftewel de winterse versie van het Gravensteen, dat het hele jaar door al tot de verbeelding spreekt. En ook een rondje eindejaarshopping is de moeite in Gent, dat tijdens de wintermaanden gezellig versierd en verlicht is

Winter in Gent. Hoe geraak je er?

Snel en goedkoop naar winter in Gent, doe je met de fiets, of met het openbaar vervoerOp koopzondagen kun je een gratis ticket voor bus en tram in en naar Gent aanvragen op de website van De LijnWie in en rond het centrum van Gent woont, komt best te voet.

Gent ligt aan het kruispunt van de E17 en de E40 en is met bus en auto dus makkelijk bereikbaar. Parkeer gratis op één van de park-and-rides en neem een bus of tram naar het centrum van Gent. Met twee spoorwegstations in de stad, is de trein ook zeker een optie. Dit maakt Gent tot een ideale uitvalsbasis voor wie ook de andere Vlaamse kunststeden of de provincie Oost-Vlaanderen wil verkennen.

Parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking

Vlak bij het centrum zijn er verschillende parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking.  Met een kaart voor personen met een handicap mag je gratis bovengronds parkeren, behalve op voorbehouden bewonersplaatsen. Ondergronds zijn er betalende voorbehouden plaatsen.

Met de moto

Wie met de motor naar winter in Gent komt, vindt op de volgende plaatsen parkeerplaats: Bij Sint-Jacobs, Kammerstraat en Drabstraat

Rou­te­plan­ner De Lijn

Op zoek naar de makkelijkste route met het openbaar vervoer in Gent? Raadpleeg deze handige routeplanner om je reis uit te stippelen.

Raadpleeg de routeplanner