Bij het begin van de maand december lijkt het alsof Gent de herfst van zich afschudt en zich opmaakt voor de laatste rechte lijn richting kerst en oudejaar. Het historische centrum verandert in een winterlandschap.

Op de Kerstmarkt wandel je langs kraampjes met hapjes en drankjes, leuke hebbedingen en authentieke ambachten. De geur van harshout en glühwein maakt de ervaring compleet. Het Emile Braunplein lijkt een tafereel van Bruegel geworden: warm ingeduffelde schaatsers glijden achter elkaar aan in een middeleeuws decor.

Winter in Gent. Hoe geraak je er?

Snel en goedkoop naar winter in Gent, doe je met de fiets, of met het openbaar vervoer.

Gent ligt aan het kruispunt van de E17 en de E40 en is met bus en auto dus makkelijk bereikbaar. Parkeer gratis op één van de park-and-rides en neem een gratis shuttle naar het centrum van Gent. Met twee spoorwegstations in de stad, is de trein ook zeker een optie. Dit maakt Gent tot een ideale uitvalsbasis voor wie ook de andere Vlaamse kunststeden of de provincie Oost-Vlaanderen wil verkennen.

Parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking

Vlak bij het centrum zijn er verschillende parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking.  Met een kaart voor personen met een handicap mag je gratis bovengronds parkeren, behalve op voorbehouden bewonersplaatsen. Ondergronds zijn er betalende voorbehouden plaatsen.

Met de moto

Wie met de motor naar winter in Gent komt, vindt op de volgende plaatsen parkeerplaats: Bij Sint-Jacobs, Kammerstraat en Drabstraat

Ontdek wat er nog allemaal te doen is in Gent