14°C / 57°F

Cloudy

Zoeken

Home

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

Van Bosch tot Tuymans een vitaal verhaal

Herinstallatie van de permanente collectie

Gerhard Richter

Over Schilderen – Vroege Werken

CityCard Gent

GENT ALL IN: beleef Gent ten volle!

Wat is er te doen?

Evenementen, Festivals, Kinderen

Film Fest Gent
10/10/2017 - 20/10/2017

Tentoonstellingen

Tegenwind
01/09/2017 - 26/11/2017

Ghent inside out

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Ghent Festival of Flanders

Ghent Festival of Flanders 2014: Capilla & Blindman Sax

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Essentieel Gent

Herfsttips
De herfst is ons favoriet seizoen in Gent. De bomen kleuren rood, oranje en geel, het Gravensteen krijgt een magische nevel rond zich en het nieuwe cultuurseizoen gaat van start.

Gent, voor jou

Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Kindvriendelijk
Ook kleine koters en opgeschoten tieners vinden hun gading in Gent. De geheimen van het Lam Gods ontsluieren, grote ogen trekken in de musea, ridder of prinses spelen in het Gravensteen, ravotten in grote of kleine parken, de stad ontdekken te voet, per boot, in de koets of met de fiets... Het kan allemaal. Ontdek hier wat er in Gent te zien en te beleven valt met kinderen en waar je kroost met open armen ontvangen wordt voor een verkwikkende nachtrust, een hapje en een drankje.
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

20 okt 2017
Vanaf 21 oktober kan je in het Museum voor Schone Kunsten 25 zeldzame schilderijen en beeldhouwwerken bewonderen die zich zich de afgelopen 50 jaar in privéverzamelingen bevonden.
13 okt 2017
14 oktober 2017 is Nacht van de Duisternis, een initiatief om mensen bewust te maken van lichthinder en lichtvervuiling. Ook het Gentse stadsbestuur draagt zijn steentje bij.
7 okt 2017
Vanaf 7 oktober sla je in de Sint-Baafskathedraal de ogen niet alleen op naar de prachtige glas-in-loodramen. Zes maanden lang kan je er het skelet van een vinvis bewonderen dat in de kathedraal werd opgehangen.