16°C / 61°F

Partly cloudy

Zoeken

Home

Gravensteen

Een burcht in het hart van de stad

KidsOdeGand

Klassiek met kinderen

Gent Festival van Vlaanderen

CityCard Gent

GENT ALL IN: beleef Gent ten volle!

123-piano

Wat is er te doen?

Festivals, Concerten, Kinderen, Evenementen

KidsOdeGand
24/09/217

Evenementen

123-piano
18/08/2017 - 23/09/2017

Tentoonstellingen

Ave Luïa
24/06/2017 - 15/10/2017

Tentoonstellingen

Kader Attia | Repairing the Invisible
31/03/2017 - 01/10/2017

Ghent inside out

Ghent Festival of Flanders

Ghent Festival of Flanders 2014: Capilla & Blindman Sax

Noah Charney proeft neuzekes

Noah Charney proeft neuzekes

Tripadvisor

Tripadvisor

De op drie na grootste - en mooiste - stad van België heeft een kwart miljoen inwoners en een bloeiende bloemenexport.

Essentieel Gent

Herfst in Gent
De herfst is ons favoriet seizoen in Gent. De bomen kleuren rood, oranje en geel, het Gravensteen krijgt een magische nevel rond zich en het nieuwe cultuurseizoen gaat van start.

Gent, voor jou

Kindvriendelijk
Ook kleine koters en opgeschoten tieners vinden hun gading in Gent. De geheimen van het Lam Gods ontsluieren, grote ogen trekken in de musea, ridder of prinses spelen in het Gravensteen, ravotten in grote of kleine parken, de stad ontdekken te voet, per boot, in de koets of met de fiets... Het kan allemaal. Ontdek hier wat er in Gent te zien en te beleven valt met kinderen en waar je kroost met open armen ontvangen wordt voor een verkwikkende nachtrust, een hapje en een drankje.
Budgetvriendelijk
Op zoek naar een bed waarvoor je niet te diep in de buidel hoeft te tasten? Gent heeft heel wat goedkope hotels en hostels, een camping en een jeugdherberg (binnenkort zelfs twee). Zo hou je budget over voor andere dingen... een extra nachtje Gent bijvoorbeeld!
Low impact
Gent is een paradijs voor wie van een veggie etentje houdt. Omdat onze stad in verhouding meer vegetarische restaurants telt dan pakweg Parijs of Londen, mogen we onszelf veggiehoofdstad van Europa noemen. Een titel om trots op te zijn! Ontdek hier ons veggie - en bij uitbreiding duurzame - eet-, drink- en slaapaanbod.

Over Gent

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In Gent wordt gewoond en geleefd, gewerkt en genoten. Elke dag opnieuw.

Een echtpaar geniet van de rust van een authentiek begijnhof. Ouders en kinderen flaneren door de verkeersvrije straten van de binnenstad. Een toerist neemt een foto van de drie torens, al zo vaak gedaan maar tòch een beetje anders. Een zakenman met een iPhone wandelt langs de unieke Graslei, steekt de Leie over en vindt er zijn stijlvol viersterrenhotel achter een middeleeuwse gevel. Tientallen terrasjes nodigen u uit om de Gentse specialiteiten te ontdekken. De zon weerspiegelt in het vele water.

De stad leeft en heet u welkom.

Nieuws

21 sep 2017
Jong Keukengeweld is aan zijn 9e editie toe. 56 jonge topchefs vertegenwoordigen het komende jaar culinair Vlaanderen. Ze promoten een jaar lang Vlaanderen als culinaire topbestemming in binnen- en buitenland.
16 aug 2017
Goed nieuws voor wie graag in luxueuze boetiekstijl logeert op een exclusieve locatie. Hotel ‘1898 The Post’ opende in het voormalig postgebouw aan de Korenmarkt.
3 aug 2017
Gent heeft er een fijne zomerbar bij aan Muziekcentrum De Bijloke. Van 11 tot en met 27 augustus worden de tuinen van de Bijloke omgevormd tot een gezellig groen terras.