Good to know

De design- en architectuur freaks komen hier écht aan hun trekken, een wandeling met aandacht voor het visuele, creatieve én culinaire. Veelzijdig Gent op z’n best.

Fien en Hannes - internationaal gerenommeerd design koppel

Design is poëzie en dat vertalen Fien Muller (1978) en Hannes van Severen (1979) perfect onder Muller Van Severen. Hun design furniture brengt niet enkel visueel, maar ook architecturaal meer dimensie aan in een ruimte. Bijna 10 jaar na de oprichting van Muller Van Severen behoort het koppel tot één van de meest definiërende Europese designteams. Ze wonnen verschillende awards en werkten samen met prestigieuze musea (o.a. Het Vitra Museum, Centre Pompidou en Musée d’Art Décorative Paris) en art galleries (KREO Galerie, Side Gallery, Valerie Traan Gallery). Recent gaven ze kleur aan het modernistische Villa Cavrois met een rigoureuze selectie van meubelen en objecten uit hun eigen oeuvre.

Walk a mile in my shoes

8,1 km - 10700 stappen 

Overnachten doe je best in de Dampoortwijk bij B&B Dreams - guesthouse van koffiebar Clouds in my Coffee -, gevuld met designobjecten en kleurrijke interieurelementen. Head in the clouds ... letterlijk! Stap in de vroege ochtend door ontwakend Gent richting koffiebar Bar Bidon, gelegen aan de recent gerenoveerde Reep, een heerlijke spot voor topnotch koffie.

Slenter verder door de hobbelige straten van het oude stadscentrum langs de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal. Iets verderop, in de Gouvernementstraat, vind je de meubelgalerie van interieurontwerper en galerist Frederic Hooft, waar je atypisch design kan bewonderen. Vlakbij huist ook Patricia Vintage, voor vintage mode stuks van Chanel tot Prada. Wandel een beetje verder, kruis de Brabantdam, via de gezellige Walpoortstraat en trek richting de groene oase van het Citadelpark. Don’t forget: een bezoek aan het S.M.A.K. of aan hun buur het Museum van Schone Kunsten.

Duik terug het centrum in via de Bijlokekaai (enjoy the view onderweg met de vele statige huizen aan de Leie), helemaal tot aan kunstboekhandel Copyright. Het nabijgelegen Design Museum Gent is tevens een must visit. We raden iedereen zeker aan om even binnen te springen in de galerij Muller J (neef van Fien), in de schaduw van het Gravensteen. Done with your sightseeing and shopping day? Geniet van de verfijnde Thaise cuisine bij Aroy Aroy, en sluit vervolgens je dag af met een wijntje bij Café Ventura. Een obligatoire - dare we say iconic - stop voor heel wat Gentenaars.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen