Good to know

Wandeling door het historisch centrum van Gent. Veel aandacht voor het culinaire én fashion. Naast de wandeling worden er nog heel wat tips gegeven die je op eigen houtje kan ontdekken.

Koppel, zanger en fotografe

Who doesn’t love a real power couple? Enter Mathieu Terryn & Marie Wynants. Hij? Frontman van Bazart, dé Belgische band van het moment met sold-out shows in het Sportpaleis en Werchter. Zij? Professionele danseres die zichzelf herschoolde tot (mode-)fotografe. Graag geziene gast bij iconische merken zoals Delvaux & Café Costume, als ze niet op tour is met Charlotte De Witte, that is! Hoe zij Gent het liefst opnemen? Only one way to find out.

Walk a mile in our shoes

4,2 km -  5600 stappen

Gent, da’s pure nostalgie. En die nostalgische sfeer vind je vaak terug in onze favo spots. Eén daarvan is koffiebar Mokabon, het interieur alleen doet denken aan een oude filmset. Een beetje verderop vind je Mòris terug, een bar met zonnig terras aan de Korenmarkt (onlangs opende kleine broer Elton vlak aan het Sint-Pietersstation). Ook een must visiticonische jazzclub Hot Club de Gand, verborgen in een klein steegje aan de Groentenmarkt. Maar ons stamcafé - if we can call it that - is cocktailbar Jigger’s. Ook hier hangt een geheimzinnige sfeer, recht uit de set van een 1950's gangster film.  In de winter hangen we overigens ook graag aan de toog bij The Cobbler.

Topplekken voor lunch zijn Pagos (als we geen croque Mathieu eten dan nemen we daar een klassieke croque monsieur) en Jetje, grandma’s kitchen maar dan hipper (aanraders zijn de rijstpap met bruine suiker of de pistolet met gehakt!).

What’s for dinner? That’s Martino, een no-nonsense restaurant aan ‘t Zuid. Fun fact:  de vader van eigenares Pascaline vond het populaire belegde broodje ‘Martino’ uit. Gentse klassieker Het Pakhuis en hun plateau de fruits de mer en burgerbar Uncle Babe’s; hun onion rings zijn legendary. Tenslotte vind je aan de Reep visrestaurant John Dory, proof dat je voor de beste garnaalkroketten niet naar de zee hoeft.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen