Good to know

Dit is een wandeling voor de foodies. Hoe kon het ook: een sterrenchef stopt immers nooit met denken aan lekker eten! Marcelo schotelt jou zijn favoriete (eet-) adresjes voor én alle plekken waar hij zelf inspiratie opdoet.

Sterrenchef OAK

Zijn naam verraadt zijn Braziliaanse en Italiaanse roots al: Marcelo Ballardin (1981). Hij kwam naar België voor de liefde en noemt Gent nu zijn thuis. De sterrenchef zette zichzelf op de kaart met OAK en later ook met  Door73 met sous-chef Eric Ivandis. Guess what, pas op zijn 28ste besloot Ballardin om een koksopleiding in Londen te volgen. Ballardin werd opgeleid bij de Brugse sterrenzaak Hertog Jan. In 2020 maakte hij ook zijn tv-debuut met Mijn Keuken Mijn Restaurant aan de zijde van goede vriend Sergio Herman

Walk a mile in my shoes

5,1 km - 6800 stappen 

Om Gent te ontdekken, starten we bij de Kouter, waar je op zondag een boeket bloemen kunt kopen op de kleurrijke bloemenmarkt. Op de Kouter vind je ook het Paard van Troje, boekenparadijs pur sang, inclusief zonovergoten terras voor zondagse koffies. CRU heeft een groot assortiment aan exclusieve culinaire ingrediënten voor de beste dinner parties.

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor foodies, spring dan zeker eens binnen bij de nostalgische shop van Tierenteyn-Verlent, waar je artisanale mosterd in authentieke verpakking kunt kopen. Tijd voor een zoete pitstop bij de populaire koffiebar Take Five of bij Joost Arijs, die laatste werd in 2019 uitgeroepen tot de beste chocolatier van Vlaanderen door de Gault & Millau. Zoetekauwen vinden trouwens ook beter de weg naar Nonno: nergens in Gent kun je genieten van beter stracciatella ijs.

Palenque, een Mexicaanse parel verborgen in een klein steegje vlakbij de Vrijdagmarkt, zorgt voor de perfecte afkruiding van je dag met een frisse Pisco Sour.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen