Het Lam Gods staat voor altijd in ons geheugen gegrift als een kantelpunt in de kunstgeschiedenis. Al 6 eeuwen lang komt de hele wereld dit werk bewonderen in Gent. De aantrekkingskracht is enorm. Jan Van Eyck was dan ook een vernieuwer, een grondlegger, een genie en een artistiek wonder. De erfenis die hij de stad Gent heeft geschonken is van onschatbare waarde.

Tot op vandaag worden niet alleen kunsthistorici maar ook ondernemers, schrijvers en kunstenaars geïnspireerd door het vakmanschap van Van Eyck. Klaar om je te verdiepen in de wondere wereld van de olieverfschilderkunst, symboliek in het schilderij of de invloed van Van Eyck in de modewereld? Snuister in onze blogposts en verdiep je in het geniale universum van Van Eyck.

Ont­dek nog meer ver­ha­len over Van Eyck en het Lam Gods

Bloggers, bezoekers en journalisten wereldwijd laten zich inspireren door het wereldberoemde meesterwerk in Gent. Ontdek hun verhalen over het Lam Gods op onze officiële Pinterest pagina!

Naar de Pinterest pagina ‘Ghent Altarpiece’

Lam Gods en Van Eyck

Wie was die Jan Van Eyck eigenlijk, en wat maakt het Lam Gods zo speciaal? Hard core fan of nieuwe ontdekker? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt!