Good to know

Enjoy the silence is een unieke wandeling die het best tot zijn recht komt wanneer de zon (net) onder is. Ervaar het prachtig verlichte Gent door de ogen van Bieke Depoorter. 

Fotograaf

Bieke Depoorter (1986) is een bekroonde Gentse fotografe en lid van het befaamde coöperatieve fotoagentschap Magnum, dat in 1947 werd opgericht door onder meer Robert Capa en Henri Cartier-Bresson. Bieke heeft verschillende prijzen en onderscheidingen gewonnen, zoals de Magnum Expression Award, The Larry Sultan Award en de Prix Levallois. In deze vier boeken - Ou Menya, I am About to Call it a Day, As it May Be, en Sète #15 - kan je de sprekende foto’s van Bieke bewonderen.

Walk a mile in my shoes

13.5 km - 21 000 stappen

Deze visuele ontdekkingstocht doorheen Gent is voor mij ook een reis in de tijd. Ik neem je mee naar enkele plaatsen die veel voor mij betekenen. De wandeling vat aan in het centrum van Gent, vlakbij de oude academie waar ik mijn studies afrondde. Ter hoogte van de Gras- en Korenlei bewonder je prachtige gevels die zich spiegelen in de Leie. Je kruist de Leie en passeert het Appelbrugparkje, een verscholen parkje in het hart van de stad. Na het kruisen van het Gravensteen duik je via de prachtig verlichte Kraanlei, Oudburg en het Patershol in. Sla af op de Zuivelbrug en ontdek parallel met Oudburg  een historisch stukje Gent. Hier kijk je recht op de oude fabrieksgebouwen uit de 18e eeuw, nu ingenomen door een hotel en jeugdcentrum. Zin in een cocktail? Jiggers, een van dé Gentse cocktailbars, heeft een drankkaart waar ik enorm fan van ben! Slenter verder via het  Patershol en waan je even in de middeleeuwen, can get a bit spooky!  Je verlaat stilaan de kuip van Gent en gaat noordwaarts, via de prachtige treurwilgen op de Lievekaai. Een plaats waar ik in mijn academietijd veel kwam studeren. In stevige wandelpas wandel je via de Sint-Antoniuskaai richting Rabot, een echte volksbuurt ‘bewaakt’ door de twee torens uit de 15e eeuw.

Via de Sleepstraat, vol heerlijke restaurants en detailhandels kom je in De Muide  en ontdek je de Voorhavenlaan, met blikvangers zoals Loods 22. No time to lose! Via het aangelegd Kapitein Zeppospark, met gigantisch strand (!), beland je op de strook tussen het Houtdok en de Dampoort dé hotspot voor wandelaars en fietsers. Aangekomen aan de Dampoort duik je het hippe Portus Ganda in. Geniet hier van het weidse zicht en van een flesje lekkere wijn bij A Taste Affair! Je passeert het Coyendanspark, het Astridpark, het Bijgaardepark, Arbedpark & het Keizerpark. Always eat your greens & love your parks. Bewonder de skaters of wandel verder terug naar het centrum via de Visserij.

Walk Local

First date met onze stad? Ontdek hier alle Walk Local wandelingen en ga op stap met de tips van Gentse locals. Makkelijk te volgen & vol leuke adresjes. 

Ontdek hier alle Walk Local wandelingen