Liefhebber van erfgoed dat tot de verbeelding spreekt? In de historische kuip van Gent, de oude binnenstad zeg maar, hoef je niet ver te zoeken naar werelderfgoed met grote W. Het Gravensteen, een middeleeuwse burcht in een slotgracht, ligt op een steenworp van de imposante Sint-Baafskathedraal en het Gentse Belfort. Verder vind je in het hart van de stad nog twee oude abdijen en niet minder dan drie begijnhoven. Een spectaculaire hoeveelheid geschiedenis per vierkante meter, nietwaar?

Musea in Gent

Kiezen is verliezen, dat geldt ook voor het Gentse museumaanbod. Van het STAM voor een vleug stedelijke geschiedenis over het Museum Dr. Guislain voor een heel nieuwe blik op kunst tot het GUM voor een fascinerende dosis wetenschap. Gent telt twaalf veelzijdige musea, elk met hun eigen spraakmakende collecties en relevante expo’s. Dat Gent een cultuurstad is, is dus niet gelogen. 

Ontdek het Gentse erfgoed vanop het water

Gent is een stad van water: het is de plek waar de Leie en de Schelde elkaar ontmoeten. De vele kleinere waterwegen zorgen voor sfeer en vormen de perfecte route om het Gentse erfgoed van een andere kant te bekijken. Met een elektrische sloep – zelf sturen, ahoi! – of met een rondvaartbootje – laat je varen – geniet je nog meer van de historische binnenstad.

Evenementen

Gent telt ook een rist culturele evenementen. Net na de zomer is er Open Monumentendag, de perfecte gelegenheid om monumenten te ontdekken die je normaal niet vrij kunt bezoeken. In december is er Museumnacht, waarop je de Gentse musea gratis en voor niets bij stemmig avondlicht kunt bezoeken. En elke eerste donderdag van de maand houden de musea de deuren open tot tien uur ’s avonds: cultuur opdoen en uitgaan ineen!