Zin in een uitstapje in de herfstvakantie? Een retourtje Gent geeft je de energie die je nodig hebt om de winter tegemoet te gaan. Wandel of fiets de stad door, pauzeer in een toffe koffiebar of lokale bioscoop, slaap een nachtje in een hotel naar keuze en vergeet zeker niet een Gents museum te bezoeken.

Ontdekbril aan en gaan

De herfst is een zalig seizoen voor een stadsbezoek: de zomerhitte is eruit, het groen krijgt alle kleuren van het herfstpalet, de dagen zijn nog lang genoeg om van alles mee te pikken. Maar hoe tof volwassenen een wandeling door de stad ook vinden, kinderen vinden het meestal maar … saaaaai. Tenzij je er een uitdaging aan koppelt! Gent telt een aantal toffe stadwandelingen met opdrachtjes onderweg. De zoektocht met de Draakje Fosfor-app is een topper, waar je ook nog eens van alles van opsteekt. Ook een wandeling langs kleurrijke Gentse streetart is verrassend. Geen wandelbenen? Zwier je onderstel dan in een bootje of op een fiets. Bij De Fietsambassade huur je makkelijk een fiets met kinderzitje, of zelfs een bakfiets.

Zoek de warmte binnenshuis

Met een beetje geluk profiteer je in de herfstvakantie nog van zachte, zonnige dagen. Minder chance? Zoek dan de droogte/warmte op tussen vier muren. Die van een Gents museum bijvoorbeeld, waar je weer wat bijleert over wetenschap, kunst of het dagelijks leven, en waar de kinderen in een aanbod op maat kunnen duiken. Wil je hét topstuk van Gent niet missen? Neem dan de tijd om een van ’s werelds meest invloedrijke – én vaakst gestolen – kunstwerken, het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck, te ontdekken. De AR-tour leert je alles over het werk en zijn bewogen geschiedenis. Nog een snuifje middeleeuwen? Ga dan op verkenning in het Gravensteen, begeleid door de grappige audioguide van Wouter Deprez. Onvervalste actie vind je dan weer in binnenactiviteiten als muurklimmen, bowling, paintball, escape rooms en meer.

Effe chillen

Een stad bezoeken, dat is zo inspirerend dat je er af en toe van moet bekomen. En hoe doe je dat beter dan met een natje en een droogje? In Gent vind je zo ongeveer op elke straathoek een tof gezinsvriendelijk adres om even uit te rusten. Op een killige herfstdag smikkel je van een geurige wafel of taart, op een zachte nazomerdag kan er vast een ijsje in. Zin in een extra rustige namiddag of avond? Duik dan een van de Gentse bioscopen in voor een nieuwe film.

Ronken maar

Je hebt het al in ’t snotje, hé. Gent heb je niet beleefd in één enkele dag. Plan je een bezoek in de herfstvakantie? Maak er dan minstens een tweedaagse van, met een overnachting op een toffe plek. Logies voor het hele gezin vind je in allerlei vormen en formules. Van een luxueus bed in een hotelkamer in het historische centrum tot een verkwikkende nacht in een indoor – jawel, indoor! – caravan aan het Gentse water.