Gent romantisch? ’t Zal wel zijn, het is zelfs de ideale bestemming voor een weekend lang de wereld ontvluchten met z’n twee. Een rustgevende wandeling, verliefd in elkaars ogen kijken op de Sint-Michielsbrug, een gastronomisch diner en erna nog een ontspannend uitje langs sfeer of cultuur. Zwijmel, zwijmel.

Liefde gaat door de maag

Romantiek zonder eten? Dat bestaat niet. Geen betere plek om naar elkaars zielenroerselen te polsen dan in een restaurant in Gent, of dat nu van gastronomisch niveau is of gewoon goeie street food serveert. Een goed ontbijt in een aangedampte koffiebar en een laatste rondje in een donkere cocktailbar mogen in de categorie ‘eten en drinken’ ook niet ontbreken.

Hand in hand wandelen in Gent

Een wandeling in Gent is altijd een topactiviteit, zowel om elkaar als je bestemming beter te leren kennen. Een romantische favoriet is de lichtwandeling, die je ’s avonds doorheen de stad kunt doen. Gent is immers op ingenieuze wijze van sfeerverlichting voorzien, en je kunt dat elke avond tot middernacht zelf gaan ontdekken. Een stadswandeling of marktbezoek op zondag is ook een tof idee.

Romantisch uitzicht

Tijdens een wandeling met z’n tweetjes hoor je uiteraard af en toe halt te houden om van het uitzicht te genieten. Geen betere plek om dat te doen in Gent dan op de Sint-Michielsbrug, in het historische hart van de stad. Je kijkt er uit over de levendige Graslei en Korenlei, ziet het Belfort blinken en ziet in één oogopslag wat voor een prachtstad Gent wel is.

Avondje stappen

Bij een citytrip hoort een stapje in het nachtleven, nietwaar? Gent telt, verspreid over de stad, een aantal topcafés waar jij je dag kunt afsluiten met een portie jazzy romance. Je kunt ook opteren voor een optreden, of theater- of dansvoorstelling in een van de vele cultuurhuizen. Een ander gezellig idee? Een film meepikken in de sfeervolle cinemazalen. 

Slapen op hotel

Romantisch slapen in Gent doe je in een paar wel heel speciale hotels. Of had jij al eens je hoofd op een kussen gelegd in een oud klooster of een voormalig postgebouw? Ook voor zij die graag dobberen, stomen en zweten in de wellness heeft Gent een paar echte aanraders. Hou je meer van kleinschalig? Vind dan je goesting in het lange lijstje centraal gelegen bed and breakfasts.

Romantische to do’s

Met wandelen en eten alleen is dat weekendje natuurlijk nog niet gevuld. Maar je kunt in Gent zoveel toffe dingen doen dat je gerust elk jaar terug kunt komen. Een tochtje op de bootjes van Gent, een bezoek aan een tentoonstelling of museum, een rondje shoppen langs de leukste winkels van de stad. En niet te vergeten, het Gravensteen: waan je een middeleeuwse jonkheer/jonkvrouw en fantaseer er jullie eigen liefdesverhaal bij.

Attent cadeautje als afsluiter

Geen beter slot voor jullie Gentse tête-à-tête dan een passend cadeautje voor elkaar te kopen. Gun elkaar een uurtje tijd om de stad te doorkruisen, op zoek naar de zoetste cuberdons, de zachtste chocolade, de meest verse bloemen of het meest nostalgische tweedehandsboek. Verras elkaar met een klein cadeautje en keer als kersverse geliefden huiswaarts.

De perfecte date

Niets dan goed-beter-best voor je date? Met de Lovedown-tool stel je een romantische getaway samen aan de hand van jullie persoonlijke voorkeuren. Dat de liefde belangrijk is in Gent merk je aan het uitgebreide aanbod-à-deux. Maar daaruit kiezen kan overweldigend zijn, vandaar dit handige hulpje. Vul de miniquiz in en ga op Lovedown in Gent.